5 idei la modă de amenajare a barului

Sigur ai fost in destule localuri pana acum si iti imaginezi cu usurinta cum arata barul ideal. Chiar daca nu planuiesti sa-ti deschizi o astfel de afacere in viitorul apropiat, sa stii ca iti poti amenaja in propria locuinta un spatiu de relaxare si distractie, unde sa stai de vorba cu prietenii, sa bei un pahar de vin sau un cocktail si sa asculti muzica – adica un bar.   

Amenajarea barului de acasa incepe cu alegerea unui spatiu pe care nu il folosesti foarte des. Ar putea fi o debara, un colt din living sau chiar o camera intreaga; important este sa identifici acest loc inainte de incepe schitele pentru design.  

Bar in debara  

Daca nu folosesti debaraua la capacitate maxima, incearca sa gasesti solutii pentru a depozita lucrurile de acolo, ca sa poti transforma apoi spatiul respectiv intr-un bar. 

Ai nevoie doar de o polita din metal sau lemn, care sa joace rolul tejghelei, de cateva etajere montate pe perete, pentru a expune sticlele si paharele, si de doua sau trei scaune de bar inalte. Elimina usa si inlocuieste becul cu niste benzi cu leduri sau cu spoturi.  

Minibar in biroul de lucru  

Daca ti-ai amenajat deja un birou acasa si dispui de o camera intreaga dedicata lucrului, ai putea sa te inspiri din serialele americane cu publicitari sau oameni de afaceri si sa incorporezi in ambianta un minibar cu roti. 

Doteaza-l cu ustensilele, paharele si sticlele necesare pentru a servi colaboratorii sau clientii care te viziteaza, dar nu te limita la a-ti face doar stocuri de bauturi alcoolice. Asigura-te ca ai ce-ti trebuie si pentru a putea prepara rapid un ceai sau o cafea.  

Bar rustic DIY

Daca iti plac proiectele DIY, poti face singur un bar spectaculos, cu alura rustica, dintr-un butoi de lemn. Taie-l pe verticala, finiseaza lemnul cu grund si lac, apoi monteaza cateva rafturi pentru sticle si pahare. Vei obtine un bar rustic si practic, care va da o nota originala sufrageriei tale.  

In locul butoiului poti folosi pentru bar niste paleti din lemn asezati vertical. Fixeaza in partea superioara o placa din lemn, slefuieste scandurile cu hartie abraziva si aplica un strat de ulei de in sicativat si un strat de lac pentru a proteja lemnul. 

Bar pe balcon  

Poti monta la marginea balconului o polita de metal rabatabila sau chiar fixa, daca nu-ti va impiedica miscarile sau daca spatiul disponibil este suficient de lat. 

Pastreaza ustensilele, paharele si sticlele intr-un dulap rezistent la intemperii, daca balconul nu este inchis, si amplaseaza-l sub tejgheaua de bar improvizata. Adauga doua scaune de bar, eventual stivuibile, ca sa economisesti spatiu in restul timpului. 

Bar in garaj

Un garaj incapator pe care nu-l folosesti poate fi un motiv excelent pentru a incepe un proiect de amenajare bar. Cu creativitate si cateva elemente suplimentare de mobilier, precum o canapea mai veche sau chiar una realizata din paleti si burete, poti pune la punct un bar chiar mai cool decat localul tau preferat. 

Aici poti integra mai multe scaune de bar sau niste banchete, poti decora peretii cu reclame vintage sau cu postere inramate cu fotbalisti ori muzicieni, in functie de hobby-urile tale. 

Inspira-te din tendintele actuale de amenajare a barului de acasa si pune-o in aplicare pe cea care ti se potriveste cel mai bine. In felul acesta vei crea in propria locuinta o ambianta linistita in care tu, familia si prietenii tai va veti refugia ori de cate ori simtiti nevoia sa va relaxati, sa va impartasiti noutatile si sa savurati un pahar sau o ceasca din bautura preferata. 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.