5 destinatii din Romania perfecte pentru un weekend de neuitat

Foto: Pixabay

In agitatia si rutina cotidiana, apar adesea stresul, surmenajul sau chiar monotonia. Fiecare dintre noi are nevoie, din cand in cand, de o binemeritata pauza ca sa isi incarce bateriile.

Indiferent de sezon, o iesire impreuna cu familia sau o mica excursie in doi este perfecta pentru relaxare. Inainte de a cauta vacante in strainatate, ia in considerare locurile de la noi din tara unde poti petrece cateva zile de neuitat. Romania te va surprinde placut prin peisaje deosebite, lacuri, zone autentice, orase incarcate de istorie, castele, cetati sau manastiri vechi. Farmecul si arhitectura locurilor sunt minunate si cu siguranta vei uita de grijile zilnice. Iata cateva destinatii fascinante, accesibile persoanelor care vor sa evadeze intr-o calatorie nu foarte departe de casa.  

1. Oradea

Considerat unul dintre cele mai deosebite orase din vestul tarii, Oradea impresioneaza prin frumusetea si eleganta sa. Este o zona multiculturala si un centru turistic de importanta majora care include numeroase obiective pe care trebuie sa le vizitezi cel putin o data. Intr-un city-break in resedinta judetului Bihor, poti petrece timp la Cetatea Oradea, constructia medievala din secolul al XII-lea fiind principala atractie a zonei. Muzeul Tarii Crisurilor aduna si el unele dintre cele mai reprezentative simboluri ale locului, asa ca o vizita aici este perfecta pentru pasionatii de istorie, stiinte ale naturii, arta sau arheologie.

Piata Unirii, Palatul Primariei sau Palatul Vulturul Negru sunt extrem de cunoscute printre turisti. Sinagoga Zion, construita in 1878, surprinde si ea prin reprezentarea influentelor stilului maur. Cea mai mare biserica baroca din tara, Catedrala Romano-Catolica, se gaseste in Oradea alaturi de alte cladiri istorice si moderne care asteapta sa fie descoperite. Zona este cunoscuta si pentru apele sale termale, astfel ca o vizita in Vestul tarii este ideala pentru cei care cauta relaxare.  

2. Gura Portitei

Situata intr-un loc de poveste, Gura Portitei este o adevarata comoara ce imbina armonios farmecul Deltei Dunarii cu linistea Marii Negre. Imaginea te duce cu gandul la o insula exotica, plajele cu nisip alb si apa cristalina creand o ambianta fascinanta. Este locul ideal pentru liniste si relaxare, dar si plimbari cu caiacul sau circuite cu barca. Un fost sat de pescari, Gura Portitei este situata la 50 de kilometri de Tulcea, pe o fasie subtire de nisip, intre lacul Golovita si Marea Neagra. Apreciata de toate categoriile de turisti, locatia este unica prin amplasarea sa si aspectul izolat pe care il ofera. Se afla intre doua frumoase rezervatii naturale – Gridul Lupilor si Rezervatia Periteasca-Leahova, prin urmare peisajele din zona vor impresiona in mod sigur orice vizitator.     

3. Cheile Nerei

O destinatie perfecta pentru un weekend in Romania o reprezinta si Cheile Nerei. Cele mai salbatice si lungi chei din tara se intind pe o distanta de 22 de kilometri si includ zone absolut minunate. Natura isi demonstreaza frumusetea in sectorul dintre Lacul Dracului si cantonul Damian, la cascadele Bigar sau Vaioaga. Lacul Ochiul Beiului, cascada Beusnita, manastirea Nera si cascada Susara sunt, de asemenea, locuri spectaculoase care impresioneaza prin frumusetea lor. Iubitorii muntelui vor aprecia zonele salbatice ale Cheilor Nerei si peisajele superbe. Un loc superb de explorat, de a capta frumusețea munților și de a te lăsa surprins de minunile naturii.

4. Viscri

Cei care nu au reusit inca sa descopere micul sat mult indragit de Printul Charles al Marii Britanii pot face asta intr-un weekend. Asezat in sudul Transilvaniei, Viscri este o destinatie autentica, o combinatie unica intre patrimoniul sasesc, oameni calzi, imagini fascinante si case traditionale. Vechi de un secol, satul este extrem de linistit si pitoresc. Si-a pastrat autenticitatea de-a lungul timpului, asa ca toti cei care merg la Viscri vor fi cuprinsi de o atingere medievala.

5. Targu Jiu

Capitala a judetului Gorj, orasul Targu Jiu are numerose zone frumoase de oferit turistilor. Fiind una dintre principalele asezari urbane din regiunea istorica Oltenia, acesta are o istorie indelunga si reprezinta locul de bastina al multor personalitati marcante. Orasul gazduieste cateva capodopere ale sculptorului Constantin Brancusi, respectiv Masa Tacerii, Coloana Infinitului sau Poarta Sarutului. Casa Memoriala Ecaterina Teodoroiu, Muzeul de Arta Targu Jiu sau Muzeul de Istorie si Arheologie Alexandru Stefulescu te invita sa afli detalii importante din trecut. Gorjul este recunoscut pentru frumusetea sa, asa ca si imprejurimile orasului sunt o buna varianta pentru cei care cauta putina relaxare.

Romania are o multime de locuri spectaculoase si zone izolate unde poti petrece cateva zile linistite. Nu trebuie sa astepti pana la salariu sau sa iti stabilesti un real buget de vacanta pentru a vizita aceste destinatii minunate. Un imprumut urgent este ideal atunci cand vrei sa te destinzi si sa iesi din rutina zilnica. Beneficiezi de banii necesari pentru o escapada de weekend intr-un mod extrem de simplu si te bucuri de momente deosebite, chiar daca nu ai reusit sa economisesti pentru o excursie mai lunga.

Sursa foto: Pixabay

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.