5 destinatii de vacanta potrivite in luna iunie

Foto: Pexels.com

Prima luna de vara este perfecta pentru organizarea unei vacante intr-un colt de paradis. Temperaturile sunt ideale pentru a explora unele dintre cele mai frumoase orase ale lumii sau pentru a face plaja pe o insula insorita. In plus, tarifele percepute nu sunt inca la cel mai inalt nivel, iar regiunile frecventate de turisti sunt mai putin aglomerate. 

Cele mai ispititoare locatii isi deschid portile pentru a-i primi pe vizitatorii nerabdatori, motiv pentru care te poti pregati pentru a marca cum se cuvine inceperea sezonului concediilor estivale. Fie ca preferi aventura sau iti doresti sa mergi in cele mai interesante destinatii de vacanta pentru relaxare si odihna, ai la dispozitie cele mai avantajoase circuite turistice de la Tui TravelCenter, pe care le poti lua in considerare in acest an. Daca vrei sa profiti de vremea calda din aceasta perioada si sa calatoresti  in destinatii deosebite, iata cateva regiuni superbe pe care le poti trece pe lista locurilor de vizitat in luna iunie.

Sejur in Stockholm, Suedia

Construita pe 14 insule, Stockholm este una dintre capitalele europene care ofera o mare varietate de atractii turistice. Elegantul oras suedez beneficiaza de o arhitectura frumoasa, de spatii verzi vaste si de muzee deosebite. O vacanta petrecuta aici trebuie sa includa neaparat vizite la Muzeul Vasa, in Parcul Grona Lung, la Moderna Museet, la muzeul in aer liber Skansen si in gradina zoologica din oras. 

In centrul Stockholm-ului, se gaseste o arena gigantica minunata, numita Globen, a carui design se aseamana cu cel al unei mingi de golf uriase. Nu rata nici Gamla Stan, cel mai vechi cartier din oras, in care te poti plimba pe stradutele inguste, pietruite, unde poti descoperi diverse monumente istorice si de unde poti achizitiona cele mai inedite suveniruri, disponibile in magazinele de antichitati. 

Apropierea de apa este unul dintre lucrurile care ii ofera capitalei suedeze originalitate, motiv pentru care, in cadrului unui tur al orasului Stockholm, vei descoperi privelisti inedite.

Vacanta in Bangkok, Thailanda

Cu un aer modern si occidental, Bangkok este unul dintre cele mai aglomerate orase ale lumii. Se estimeaza ca aproximativ 45 de milioane de turisti viziteaza anual capitala Thailandei, bucurandu-se de bogatia sa culturala. 

Acesta este denumit si “Orasul Ingerilor” sau “Venetia Orientului”, datorita cladirilor foarte inalte care se construiesc cu rapiditate pe teritoriul sau, in fiecare an. Acest centru urban impresionant include o multime de zgarie-nori, galerii de arta, mai mult de 400 de temple si peste 20 de zone care ar putea fi considerate centrul urban al lumii. 

Exotic, fascinant si in acelasi timp haotic, Bangkok-ul reprezinta locatia ideala si pentru cei care iubesc viata de noapte. O calatorie in acest oras deosebit trebuie sa includa o vizita efectuata in cadrul celor mai importante temple din oras: The Grand Palace, Wat Phra Keo, Wat Arun si Wat Pho.

Aventura de calatorie in Koh Samui, Thailanda

Atingerea exotica a Thailandei impresioneaza orice aventurier. Koh Samui este cea mai mare insula din aceasta tara asiatica, adorata pentru frumusetile sale naturale si datorită mediului sau linistit.

Complet amenajata ca statiune pentru turisti, insula Koh Samui ofera tot ce ti-ai putea dori, de la palmieri, nisip alb si organizarea celor mai reusite petreceri pe plaja, pana la zonele ideale pentru practicarea sporturilor nautice, golfuletele linistite si atractiile turistice, ideale pentru vacantele petrecute cu familia.

In partea de nord-vest a insulei Koh Samui, poate fi vazuta Budha Image, cea mai mare statuie a lui Budha din lume. In timpul vacantei organizate acolo merita sa vizitezi si templul Wat Khunaram sau National Marine Park, un ansamblu de insulite superbe cu pesteri, lagune si o mare interioara care te va impresiona datorita peisajului feeric pe care il gazduieste. 

Situat in centrul insulei, parcul Namuang Safari ofera turistilor posibilitatea de a organiza excursii de trekking cu elefanti, vizite la ferma de crocodili sau la cascadele Namuang Waterfall. La fel de spectaculos este si aeroportul din Samui, dezvoltat in aer liber si plin de spatii verzi, lagune artificiale si alei de shopping.

Sejur in Sardinia, Italia

Sardinia este o destinatie de vis de care te indragostesti la prima vedere. Denumita si insula de smarald, aceasta iti dezvaluie o zona cu plaje mirifice, cu nisip fin, mancaruri locale delicioase si cu ferme rurale pline de farmec. 

Zona de coasta a Sardiniei este inegalabila in ceea ce priveste peisajele oferite si include o multime de statiuni superbe care te vor atrage ca un magnet. Perfecta pentru practicarea sporturilor de apa, aceasta regiune din Italia a devenit preferata tuturor turistilor care indragesc activitatile recreative in vacanta.

Datorita apelor sale turcoaz, a plajelor aurii si a statiunilor fascinante, Sardinia a devenit una dintre destinatiile estivale exclusiviste din Europa. Pe langa atmosfera exotica pe care o ofera, diversele atractii turistice precum bisericile romanesti de pe coasta nordica sau Santissima Trinita di Saccargia, cel mai frumos lacas religios al insulei, te vor impresiona. 

Capitala Sardiniei, Cagliari, gazduieste un port imens, terase care ofera privelisti superbe, un centru istoric de o frumusete inegalabila si Muzeul National de Arheologie.


Vacanta in Santorini, Grecia

Cunoscuta drept o destinatie romantica, Santorini este perfecta in special pentru organizarea unei vacante in doi. Relaxarea si buna dispozitie de pe insula greceasca sunt molipsitoare, motiv pentru care te vei intoarce de acolo incarcat de energie pozitiva. 

Considerata Perla Neagra a Marii Egee, Santorini fascineaza prin plajele sale cu nisip negru, apa cristalina, rocile vulcanice si stancile aspre, sarace in vegetatie. Te vor impresiona si stradutele-labirint din Imerovigli, apusul de soare vazut din Oia, bisericutele cu turnuri albastre sau casele de culoare alba, pe care le poti admira in orice moment.

Fereste-te de valurile de caldura din anumite zone ale lumii si alege destinatii de vacanta confortabile. Luna iunie este ideala pentru organizarea celor mai reusite calatorii de vacanta, asa ca pregateste-ti bagajele si organizeaza un sejur minunat intr-una dintre cele mai frumoase regiuni din intreaga lume.

Sursa foto: Pexels

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.