5 curiozitati despre pisici care te vor face sa le admiri si mai mult

Foto: Pagina de Facebook "Cafeneaua cu pisici"

Pisicile sunt printre cele mai iubite animale de companie ale oamenilor. Ele sunt frumoase, gingase si delicate, dar cu o personalitate puternica si dominatoare de cele mai multe ori. Sunt admirate pentru aspectul lor, pentru forta interioara si modul de exprimare. Iata 5 curiozitati despre pisici care te vor determina sa le admiri si mai mult si chiar sa le cumperi tot ce au nevoie din pet shop sau din supermarket.

  1. Pisicile erau venerate in Egiptul Antic

In Egiptul Antic pisicile erau venerate si nu aveai voie sa le faci nici un rau. Ele erau chiar trecute printr-un proces de imbalsamare pentru a putea sa fie puse in piramide, alaturi de faraonii decedati. Erau considerate a fi sacre si aveau chiar sarcofag construit special pentru ele. Ele erau prezente si in desenele specifice egiptene, avand un rol important pentru locuitorii de atunci. Ele aveau in mitologia specifica, anumite puteri magice pentru care erau admirate.

  1. Pisicile au mai multe vertebre decat oamenii pentru a avea o flexibilitate si o stabilitate mai buna

Pisicile au mai multe vertebre decat oamenii si isi controleaza foarte bine intreg corpul. Ele pot sa sara foarte sus si au o flexibilitate iesita din comun. Se stie ca o pisica are” 9 vieti”. Asadar, ele pot sa cada de la inaltimi mari si pot sa isi regleze corpul astfel incat sa cada corect, fara a se lovi foarte mult. Au o stabilitate foarte buna, iar vertebrele din coada le ajuta sa aiba control bun.

  1. Pisicile pot alerga foarte rapid, cu pana la 31 de kilometri pe ora pentru scurt timp

Cercetatorii spun ca pisicile pot alerga foarte rapid, prinzand chiar si 31km/h in anumite intervale de timp. Ele nu pot insa sa le si pastreze pentru perioade lungi, asadar, pot avea anumite varfuri care le ajuta sa indeplineasca un anumit scop. De obicei acesta este posibil atunci cand isi salveaza viata dintr-un anumit pericol. Desigur, pentru a atinge asemenea performante, aceste feline au nevoie de ingrijire, iar deparazitarea pisicilor, externa si interna, este unul dintre cele mai importante actiuni recurent de ingrijire.

  1. Pisicile dorm aproximativ 16 ore pe zi

Daca ai senzatia ca pisica ta doarme toata ziua, acest lucru este cel mai probabil adevarat. Ele dorm in medie 16 ore pe zi, depinzand si de situatia lor particulara. Pisicile adora sa se relaxeze, sa gaseasca locuri calde pe care pot sa doarma si sunt un model de iubire de sine pentru cei din jurul lor.

  1. Pisicile vad extraordinar de bine noaptea

Pisica ta poate sa vada foarte bine noaptea si poate distinge destul de multe culori. Nu are un spectru atat de larg precum un om, insa poate sa vada colorat, spre deosebire de caini. Pisica ta este abila si agera si este construita astfel incat sa poata sa vaneze in timpul noptii. De aceea poate sa simta orice gen de miscare si poate sa fie activa imediat, daca este un pericol.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.