5 calități pe care orice tânăr antreprenor trebuie să le aibă pentru un viitor de succes în afaceri

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: fizkes
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: fizkes

A veni cu o idee de business este doar începutul intrării în zona antreprenoriatului. Uneori nici nu contează foarte mult cât este de originală, ci modul în care e implementată și dezvoltată pe piață.

Unii antreprenori tineri greșesc atunci când așteaptă prea mult ca să-și perfecționeze ideea, alții greșesc crezând că este suficient doar să o ai, iar totul va decurge în mod natural de aici încolo. Iată cu ce trebuie să vină în plus un antreprenor, pentru a avea succes.

5 calități pe care orice tânăr antreprenor trebuie să le aibă pentru un viitor de succes în afaceri:

  1. Pasiune

O mare parte din energia necesară dezvoltării unui startup stă în pasiune. Mai ales la începutul unei afaceri, timpul și resursele personale vor fi mereu suprasolicitate, motiv pentru care pasiunea va deveni un motor extrem de important. La fel de important trebuie să fie și interesul de a stabili o rețea de relații în piață, care te pot ajuta cu idei, parteneriate de succes și acea experiență care lipsește la început de drum, notează analiștii americani de la Entrepreneur.com.

  1. Resurse nelimitate

Aici nu ne referim la resurse financiare în mod special, ci la abilitatea de a găsi mereu oportunități de creștere, de dezvoltare și de întărire a poziției pe piață. Un business de succes se construiește prin extinderea serviciilor acolo unde există cerere. Un exemplu de succes este omul de afaceri Liviu Tudor, care a transformat o parte din căminele sale studențești din West Gate Studios, cel mai mare campus privat din România, în camere ce pot fi închiriate de către partenerii veniți în București în delegație sau training. Cu o investiție de 500.000 de euro, acesta a reușit să răspundă unei cereri acerbe pe piața de business, iar dezvoltarea sa a dus la un grad de ocupare de peste 80%.

  1. Perseverență

Antreprenorii trebuie să știe cum să se descurce în fața obstacolelor. Cum un business nu va crește peste noapte, trebuie să te obișnuiești cu ideea că vor exista și piedici pe parcurs, dar și oameni care te vor refuza și nu vor crede în proiectul tău. Aici perseverența este cheia pentru a rămâne mereu în picioare. Rămâi mereu în contact chiar și cu persoanele care nu sunt de partea ta în acest proiect și oferă-ți șansa să le demonstrezi că s-au înșelat când nu au crezut în ideile tale.

  1. O minte deschisă

De cele mai multe ori, chiar dacă toată afacerea a fost gândită și pusă pe picioare de tine, va veni un moment în care vei fi nevoit să asculți și alte păreri din jurul tău. Dacă startup-ul tău de vis nu este profitabil, atunci trebuie să schimbi repede ceva, motiv pentru care sfaturile celor din jur vor fi mereu utile, atât la început, cât și pe parcurs.

  1. Capacitatea de a învăța continuu

Poate fi o greșeală fatală în care unii antreprenori pică, având impresia că au învățat deja tot ce trebuie să știe pentru a  avea succes. Cum tehnologia se schimbă într-un ritm accelerat, la fel se întâmplă și cu piața de consum. Refuzul de a înțelege acest lucru și de a te lupta să înveți în continuare lucruri noi te va trage în jos și va putea fi unul dintre marile motive pentru care afacerea ta nu va avea succes.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: fizkes

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.