Beneficiile sportului: 5 avantaje ale exercițiilor fizice regulate

Avantaje ale exercițiilor fizice regulate. Foto: Fit Approach / Flickr
Avantaje ale exercițiilor fizice regulate. Foto: Fit Approach / Flickr

Mulți dintre noi știu că mișcarea este benefică pentru corpul uman, însă puțini cunosc cât de importante sunt beneficiile sportului și ale exercițiilor fizice.

De la ameliorarea stării de spirit la îmbunătățirea vieții sexuale, aflați totul despre avantajele exercițiilor fizice din acest articol.

Vreți să vă simțiți mai bine, să aveți mai multă energie și să trăiți mai mult? Răspunsul e simplu: Faceți mișcare!

5 avantaje ale exercițiilor fizice regulate

Sănătatea are doar de câștigat în urma activităților fizice regulate, indiferent dacă sunteți tânăr sau bătrân, bărbat sau femeie.

Dacă încă nu v-am convins, mai jos găsiți 5 beneficii ale sportului pentru sănătate.

1. Efortul fizic controlează greutatea

Dacă faceți mișcare preveniți creșterea în greutate și, în același timp, vă ajutați să slăbiți într-o manieră mult mai sănătoasă. Efortul fizic arde calorii, după un principiu simplu: Cu cât este activitatea mai intensă, cu atât caloriile arse sunt mai numeroase.

Nu trebuie neapărat să mergeți la sala de forță pentru a profita de beneficiile exercițiilor fizice. Puteți opta pentru un stil de viață mai activ, să alegeți scările în dauna liftului, să faceți plimbări mai lungi pe jos. Important este să insistați.

2. Mișcarea se luptă cu bolile

Vă îngrijorează bolile cardiace? Vreți să preveniți tensiunea arterială crescută? Nu contează greutatea pe care o aveți acum, efortul fizic stimulează lipoproteinele HDL, cunoscute și sub numele de colesterol ”bun”, și descrește numărul trigliceridelor. Această combinație duce la o circulație mai bună a sângelui și scade riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Printre bolile care sunt ținute la distanță de exercițiile fizice regulate sunt atacurile de cord, sindromul metabolic, diabetul, depresia, artrita și mai multe tipuri de cancer.

5 avantaje ale exercițiilor fizice regulate

3. Exercițiile fizice îmbunătățesc starea de spirit

Dacă ați avut o zi stresantă, mișcarea vă poate ajuta. Chiar și o plimbare de 30 de minute poate face minuni. Activitatea fizică stimulează mai multe substanțe din creier care vă vor face mai fericiți și mai relaxați.

De asemenea, dacă faceți mișcare regulat, vă veți îmbunătăți și aspectul fizic, care duce la o creștere a încrederii în sine.

4. Efortul fizic vă face mai energetici

Veți avea o rezistență fizică mult mai bună dacă faceți mișcare în fiecare zi. Efortul duce oxigen și alte substanțe nutritive către țesuturi și ajută sistemul cardiovascular să funcționeze mai bine. Energia dumneavoastră va crește în funcție de cât timp faceți exerciții fizice și de intensitatea acestora.

5. Sportul este o activitate socială excelentă

Mișcarea și efortul fizic pot fi foarte plăcute. Vă oferă atât șansa de a vă relaxa, de a vă bucura de aer liber, de a face parte dintr-o echipă sau de a vă încuraja spiritul de competiție.

Activitatea fizică va poate ajuta să vă înțelegeți mai bine cu oamenii din jurul vostru, având o latură socială care nu trebuie neglijată.

În concluzie, ar trebui să faceți cel puțin 150 de minute de efort fizic moderat sau 75 de minute de exerciții viguroase în fiecare săptămână. Este important să combinați exercițiile aerobice, cum ar fi alergatul, mersul sau înotul, cu antrenamente de forță, cum ar fi ridicarea greutăților.

Sursa foto: Flickr

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.