5 ani de închisoare pentru un șofer care a lovit intenționat o altă mașină în trafic

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Iulian Șerban Sănducu, șoferul unui VW Touareg, care a șicanat și lovit în trafic, în 2015, un autoturism Dacia Logan, în zona Fântânii Miorița din Capitală, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 5 ani de închisoare cu executare fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat.

De asemenea, judecătorii au mai decis că șoferul nu mai are voie să conducă un autovehicul timp de cinci ani după ce iese din închisoare. Mașina i-a fost confiscat și trebuie să plătească 14.000 de euro către patru părți vătămate. Judecătorii au pus sechestru pe o casă și un teren care îi aparțineau șoferului. Decizia este definitivă.

În primă instanță, șoferul a fost achitat la Tribunalul București.

Potrivit procurorilor, pe 4 iulie 2015, în jurul orelor 10,15, în timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în zona Fântânii Mioriţa, pe sensul de ieşire din Bucureşti, în condiţiile unui trafic intens, Iulian Şerban Sănducu a avut un comportament şicanator şi agresiv faţă de un alt participant la trafic – Constantin Florin, aflat într-un autoturism marca Dacia Logan, împreună cu părinţii săi.

Anchetatorii mai spun că, în momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 90 km/h, Sănducu a frânat brusc şi a virat violent în direcţia autoturismului Dacia, intrând în coliziune cu acesta în mod intenţionat.

În urma impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroşând în traiectoria sa un alt autoturism care circulă pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanţă de un pieton (persoana vătămată Cristina Iuliana Brad), a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediata apropiere a acestuia.

Incidentul a fost surprins de o cameră video amplasată pe mașina unui alt participant în trafic și au fost postate pe platforma de video sharing trafictube.ro.