43.000 de italieni, inclusiv preoți, nu au respectat carantina

italia
Foto: Free-Photos / pixabay.com

Autoritățile din Italia au depus 43.000 de plângeri pe numele unor persoane care nu au respectat măsurile de carantină, anunță publicația britanică „The Guardian”.

Începând cu 9 martie, premierul Giuseppe Conte a impus o carantină la nivel național. De la acea dată, toți italienii au fost obligați să stea în casele lor, cu excepția situațiilor în care merg la muncă, la doctor sau la cumpărături.

Deși milioane de oameni au respectat măsurile de carantină, există și o minoritate care le-a încălcat, mai notează sursa citată.

Miercuri, 18 martie, Italia a raportat cel mai mare număr de decese de până acum: 475 de oameni au murit într-o singură zi. Țara a ajuns la 35.713 cazuri confirmate de coronavirus.

În intervalul 11 – 17 martie, poliția a oprit și chestionat 700.000 de cetățeni. Dintre aceștia, 43.000 încălcau prevederile decretului prin care s-a instituit carantina națională.

Unul dintre cele mai grave cazuri a fost descoperit în Sciacca, Sicilia, unde un bărbat testat pozitiv pentru COVID-19 a fost găsit de poliție la cumpărături, în ciuda faptului că trebuia să stea izolat la domiciliu. Procurorii au început o anchetă și îl acuză pe bărbat de faptul că a contribuit la răspândirea unei epidemii. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 12 ani de închisoare.

Pe 10 martie, poliția a reținut un bărbat care se afla la 2.30 noaptea pe străzile din Torino, încercând să întrețină raporturi cu o lucrătoare sexuală.

Un alt bărbat, de această dată un preot, a fost pus sub acuzare de poliția dintr-o localitate de lângă Veneția deoarece a ținut o ceremonie religioasă la o înmormântare.

Un alt preot, împreună cu rudele decedatului, au fost puse sub acuzare din același motiv în Torre Annunziata, Campania. În perioada de carantină, ceremoniile funerare sunt interzise.

Un procuror din Aosta, nord-vestul Italiei, a deschis o anchetă împotriva unui bărbat care nu și-a informat doctorii că era suspect de coronavirus înainte de a face o operație estetică la nas. Ulterior, bărbatul a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Foto: Free-Photos / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.