4 tipuri de locuință, în funcție de etapa vieții în care te afli

Fiecare etapă a vieții vine cu nevoile ei și acestea se reflectă și în locuința de care ai nevoie și pe care o alegi. Facem și noi un scurt ghid, o trecere în revistă a patru etape din viață și tipul de casă de care ai putea avea nevoie, dar și unde poți să o găsești.

Momentul în care vrei independență

Prima etapă și poate cea mai importantă este aceea când începi să îți dorești independență și să te muți din locuința părinților sau să nu mai locuiești cu alți colegi de apartament.

În funcție de buget și de condiții poți alege apartamente de închiriat în Timișoara, București, Cluj, Iași sau alte orașe importante ale țării ori chiar achiziția unei locuințe. În general atunci când faci această primă ‘mișcare’ ești destul de tânăr și vei avea nevoie de toate sfaturile posibile. Îți recomandăm să arunci o privire și pe blog Storia pentru cele mai bune sfaturi despre cum să îți alegi o locuință.

Atunci când ești într-o relație serioasă și vă mutați împreună

Dacă atunci când ești singur și vrei să te muți pentru prima oară într-o nouă locuință e ceva mai simplu, atunci când ești într-o relație ai mai multe lucruri de luat în calcul.

Când ești singur poți alege un spațiu restrâns pentru a salva buget, însă atunci când ești în cuplu trebuie să te gândești și la nevoile celuilalt însă și bugetul poate fi ceva mai extins.

Alegeți o locuință cât mai luminoasă cu suprafața utilă suficientă și cu spații de depozitare generoase.

Locuința pentru atunci când plănuiți un copil

Când lucrurile devin serioase într-o relație și plănuiți deja să aveți un copil trebuie să vă asigurați dinainte că lucrurile sunt în regulă și din punctul de vedere al locuinței.

Pentru o familie cu copil, ideal e un apartament cu 3 camere sau chiar patru, în cazul în care plănuiți mai mulți copii. Ideal este să aveți cel puțin două grupuri sanitare proprii și camere încăpătoare pentru dormitor dar și pentru living.

Locul în care să te retragi la pensie

Atunci când ajungi în acel moment al vieții în care copiii sunt mari și la casele lor, iar tu ți-ai încheiat activitatea profesională, trebuie să iei în calcul retragerea într-un loc cât mai confortabil alături de partenerul de viață.

Nu ai nevoie de ceva extravagant, ci de un loc în care să te poți relaxa. Ideal e să alegi un loc mai departe de tumultul orașului, eventual o casă, însă asigură-te că întreținerea ei nu îți spune mari probleme.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.