4 tipuri de băi moderne, amenajate cu bun gust

Dacă te gândești să îți amenajezi baia pentru noua locuința sau vrei doar să faci o redecorare, avem câteva idei des întâlnite în ziua de azi care sunt pe gustul multora și arată foarte bine.

Atunci când te apuci de amenajarea băii, trebuie să ai în vedere toate aspectele, atât pe cele de estetică și design, cât și pe cele care țin de utilitate. În funcție de cât de multe lucruri vrei să schimbi la baia ta, trebuie să te orientezi după modele de robinet, oglinzi de baie, cadă sau duș, până la tipuri de gresie, culori, geam termopan după caz sau ventilatoare de baie.

4 soluții pentru băile mici, de apartament

Băile de dimensiuni reduse sunt întotdeauna o provocare, dar rezultatul poate fi spectaculos dacă depui suficientă energie și îți folosești imaginația. În plus, un spațiu mic poate să fie și mai ieftin de renovat. Cea mai mare atenție trebuie acordată însă spațiului atunci când decoram o baie mică de apartament.

Pentru o economisire cât mai bună a spațiului se recomandă mare atenție la dimensiunile mobilierului dar și la ale obiectelor sanitare.

1 Baie fără cadă

Prima soluție care poate aduce un plus consistent de spațiu este alegerea variantei de baie cu cabină de duș în loc de cadă. Este o soluție foarte practică, ocupă spațiu puțin, o cabina de duș clasică având doar ramă.

Cabinele pot fi dotate cu hidromasaj relaxant și revigorant și se poate opta pentru o cabină de dus fără cădiță pentru a da senzația de spațiu mai mare.

2 Renunțarea la gresie și faianță

Dacă la un moment dat a fost modă ca fiecare baie să fie făcută cu gresie și faianță, iată că timpul se întoarce. Pentru băile mici se recomandă în ziua de astăzi renunțarea la gresie și faianță. Ele reprezentau soluții de izolare a băii, însă din fericire în ziua de azi există alternative mai creative.

Printre soluțiile recomandate de specialiști sunt tapetul rezistent la umiditate, din vinil, care se curată ușor și e rezistent, podeaua epoxidică care este termoizolantă și hidroizolantă și panourile murale decorative ce pot imita faianța și înlocuiesc plăcile ceramice din baie și bucătărie cu mare succes. Nu în ultimul rând, și plăcile decorative din ciment pot fi folosite în baie pentru pardoseală sau pentru a delimita o anumită zonă.

3 Baie cu decorațiune interioară

Pentru decorarea unei băi se poate alege piatră naturală precum granit sau travertin pentru a avea o rezistență mai îndelungată dar și un aspect deosebit. Pietrele naturale sunt foarte populare pentru decorarea interioară.

Totuși, regula ar fi să nu combinați mai mult de patru materiale diferite pentru că totul devine prea încărcat.

4 Baie decorată cu mozaic

Pentru cei care preferă mozaicul, acesta este ideal pentru decorarea unei băi și e chiar spectaculos pentru că piesele mici reflectă lumina. Există trei tipuri de mozaicuri: de sticlă, ceramică sau din piatră.

Mozaicul tinde să dea senzația de spațiu mai mare decât este în realitate, lucru bun din punct de vedere estetic dacă renovezi o baie mică de apartament.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.