4 sfaturi care te ajută să îți începi dimineața cu o stare de bine

Modul în care îți începi diminețile are un impact semnificativ asupra felului în care va decurge ziua respectivă. De cele mai multe ori, odată ce te-ai trezit, te gândești direct la lista cu responsabilități. Și, deși e în regulă să știi ce ai de făcut, e necesar să îți începi ziua într-un mod pozitiv.

Micile obiceiuri matinale îți pot influența starea de bine, te ajută să te simți mai productiv și scad nivelul de stres. În plus, vei fi mai bine pregătit pentru orice ai de făcut dacă îți începi ziua cu o rutină benefică pentru tine. Iată cateva sfaturi care îți sunt de ajutor.

Trezește-te (mai) devreme

Atunci când aloci mai mult timp pentru tine dimineața, te poți gândi la ceea ce ai de făcut și chiar să te bucuri în liniște de un mic dejun copios, fără să fii pe grabă. Setează alarma astfel încât să ai suficient timp pentru tine înainte să pleci la muncă sau să bifezi alte responsabilități pe ziua respectivă.

Dacă în fiecare dimineață ești pe fugă, există mai multe șanse să te simți agitat în restul zilei. Ține cont și că somnul este important. Așa că, dacă te trezești mai devreme, înseamnă că trebuie să te și culci mai devreme. Lipsa somnului este un factor care îți influențează, de asemenea, starea de bine. Așa că ar trebui să dormi cel puțin șapte ore pe noapte ca să te simți motivat și energic.

Bea apă înainte de cafea

Dacă și tu ești un iubitor de cafea, probabil că diminețile tale nu încep fără o cană cu cafea. Dar există un mic obicei care îți poate îmbunătăți ziua, și anume, să bei un pahar cu apă imediat ce te trezești. Corpul se deshidratează în timp ce dormi, motiv pentru care e necesar să te hidratezi înainte să îți bei cafeaua și să mănânci micul dejun.

Alege să bei o cafea de calitate, cu gust puternic și sofisticat. Optează pentru cafea boabe în schimbul celei deja măcinate. Aceasta este cea mai bună alegere dacă vrei să te bucuri de o aromă intensă. Deoarece boabele nu sunt măcinate, uleiurile rămân mai mult timp în interior și astfel te bucuri de o cafea proaspătă în fiecare dimineață.

Mișcă-ți corpul

Mișcarea de dimineață te ajută să te simți plin de energie și să fii mai productiv în restul zilei. Dacă nu ai timp pentru o sesiune completă de exerciții, poți să optezi pentru alte moduri în care să îți miști corpul. Chiar și 10 minute de exerciții sunt benefice pentru metabolism, pentru o minte pozitivă și pentru mai multă energie.

Poți să alegi o sesiune scurtă de yoga, să faci câteva genuflexiuni în timp ce te speli pe dinți sau o plimbare în ritm alert prin casă.

Deconectează-te

Dacă primul lucru pe care îl faci dimineață este să verifici telefonul, atunci e timpul să regândești rutina matinală. Rezistă tentației de a pune mâna pe telefon măcar în prima jumătate de oră după ce te-ai trezit. În acest fel o să te bucuri de o dimineață mai calmă, fără să te simți copleșit de unele știri pe care poți să le afli din social media.

Poți să încerci următoarea regulă. Lasă telefonul deoparte cât timp îți savurezi cafeaua și micul dejun. Iar înainte să verifici mesajele și notificările, respiră adânc de câteva ori. Atunci când te concentrezi pe respirație, mintea ta se liniștește și poți să îți pui mai ușor gândurile în ordine.

În concluzie, ritmul dimineții îți dictează modul în care te vei simți în restul zilei. Așa că e important să faci alegerile potrivite astfel încât să te simți pregătit pentru o zi plină. Mai mult timp pentru tine dimineața, un pahar cu apă și o cafea bună, precum și mișcarea te ajută să ai o stare de bine încă de la primele ore ale dimineții.

Sursă foto: shutterstock

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: