4 sfaturi ca să alegi televizorul de care ai nevoie cu adevărat

televizor
Foto: doraly.ro

Când vine vorba de televizoare noi, e bine să luăm în calcul mai multe aspecte, nu să ne grăbim să achiziționăm primul televizor care ne-a atras atenția navigând pe siteurile de comerț online.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să iei decizia corectă atunci când te-ai decis să cumperi un televizor nou pentru locuința ta:

1. Mărimea televizorului este esențială. Măsoară spațiul din living sau din dormitor unde știi că vei amplasa noul televizor. În acest fel te asiguri că acesta va încăpea fără probleme în locul dorit.

Abia apoi analizează opțiunile de pe piață. Dacă spațiul este mic, atunci alege un televizor de maxim 80 de cm în diagonală. Dacă dispui de un spațiu mai mare, atunci te poți gândi la un televizor de peste 100 de cm sau chiar de 150 de cm în diagonală.

2. Fii atent la designul televizorului. De multe ori, designul este un element-cheie atunci când alegem un produs electronic, fie el un smartwatch sau laptop.

Televizoarele nu fac excepție, așa că atunci când ajungi pe un site de cumpărături este bine să te uiți cu atenție la toate pozele și la toate filmulețele puse la dispoziție de producător. În acest fel vei putea observa televizorul din toate pozițiile și vei putea analiza cât de subțire și de elegant este designul sau cât de curbat este ecranul, de exemplu, în cazul în care vrei un televizor cu display curbat.

3. Rezoluția televizorului este extrem de importantă. Dacă dispui de un buget mai consistent, atunci merită să investești într-un televizor cu cea mai bună rezoluție disponibilă pe piață în acest moment, cea 4K Ultra HD. În plus, chiar și televizoarele cu rezoluție 4K Ultra HD s-au ieftinit destul de mult în ultimul timp, iar din acest motiv sunt destul de accesibile, existând pe piață modele chiar și la 900 – 1.000 de lei.

Rezoluția 4K Ultra HD oferă 3840 x 2160 pixeli (aproape 8,3 milioane de pixeli), adică de 4 ori mai mulți decât rezoluția unui televizor Full HD. Cu alte cuvinte, cu un televizor 4K Ultra HD puteți vedea de 4 ori mai multe detalii decât cu unul Full HD.

Iar din moment ce YouTube și NETFLIX distribuie acum filme și imagini 4K, nu veți avea o problemă în a găsi conținut de calitate 4K Ultra HD pe care să îl vizionați.

4. Sunetul. De multe ori ne concentrăm atât de mult asupra imaginii atunci când achiziționăm un televizor nou încât uităm complet de importanța sunetului.

Când alegi un televizor, analizează și caracteristicile de sunet ale acestuia. Este stereo? Are caracteristici superioare de sunet, ca de exemplu Dolby Digital Plus, Multiroom Link, 4.1 Channels, Woofer sau Blutooth Audio?

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.