4 pași esentiali pentru a-ti face un CV video

cv europass
Foto: styles66 / pixabay.com

Ce ar putea fi mai original decât să faci un CV digital? În era digitală, acest nou format a cucerit mulți angajatori. Pentru a te deosebi de ceilalți candidați, pentru a face diferența sau pentru a fi recunoscut în timp ce îți promovezi abilitățile și experiențele, el va fi aliatul tău! Vrei să creezi un CV video excelent? Iată 4 pași esențiali pentru a ști cum să faci un CV video.

Pasul 1: scrie un scenariu de 2 minute

Primul pas este să scrii scenariul. Conținutul mesajului audio trebuie să fie concis și scurt. Aplicația video trebuie să aibă o durată de aproximativ 2 minute.

Pentru a face acest lucru, scrie pe o foaie de hârtie informațiile esențiale:

  • prezentare (prenume, vârstă, locul de reședință, permis etc.);
  • experiența de muncă (locuri de muncă, stagii, formare profesională);
  • educatie (bac, facultate, licență, master, doctorat etc.);
  • abilitățile personale orientate pe poziția care urmează să o ocupi;
  • avantaje pentru locul de muncă (limbi străine, stăpânirea software-ului etc.);
  • activități extraprofesionale (timp liber, sport etc.);
  • o adresă de contact.

Unii aleg să scrie în CV și calitățile lor care nu sunt legate de job. De exemplu, dacă stăpâniți foarte bine arta scrisului sau arta calculului mental, este foarte bine să precizați acest lucru. Sau, de ce nu, unele abilități care țin de montajul unor lucruri legate de casă sau birou: panouri fotovoltaice, proiectoare LED, prize și întrerupătoare inteligente, centrale termice și electrice, purificator și dedurizator apă, purificator și umidificator de aer șamd. Astfel, ați putea obține atât postul pentru care aplicați (aceste skilluri fiind un avantaj), dar și un alt post, pe care nu îl știați disponibil sau la care nu v-ați fi așteptat.

Pasul 2: filmeaza CV-ul video

Calitatea imaginii și sunetul sunt esențiale pentru a distribui un CV video online. Dacă este posibil, utilizeaza un microfon cu rever, precum și un smartphone sau o cameră cu o rezoluție bună. Configureaza un trepied pentru a obține o imagine stabilă. Fundalul ar trebui să fie sobru și simplu, atenția ar trebui să se concentreze doar asupra ta și a cuvintelor tale. Înregistreaza videoclipul într-o cameră luminoasă și încearca să eviti schimbările de lumină.

Încadrarea este, de asemenea, foarte importantă. Poziționeaza-te în centrul ecranului, stai drept și priveste obiectivul. În funcție de țintă și de jobul căutat, optează pentru o ținută mai formală sau mai casual. Comunică în mod pozitiv motivațiile tale, fii încrezător și în largul tău.

Pasul 3: Editeaza video-ul cu un software

Pentru a edita videoclipul, multe programe integrate deja pe computerul tau, cum ar fi iMovie sau Movie Maker, se vor descurca foarte bine. Datorită magiei editării, vei putea să tăi videoclipul, reducând timpul și pasajele inutile. Video CV demonstrează capacitatea ta de a utiliza instrumente digitale. Dacă ai abilități în acest domeniu, profita de ocazie pentru a le evidenția. Include text pentru a provoca și atrage atenția asupra datelor esențiale (un punct forte, o adresă de e-mail etc.) și adăuga muzică de fundal. Daca esti mai creativ, poți insera animații grafice (design de mișcare). Cu toate acestea, nu supraîncărca videoclipul.

Pasul 4: Reda mesajul video

După înregistrarea și editarea videoclipului, ultimul pas este difuzarea. Pentru aceasta, două opțiuni iti sunt deschise:

  • distribuie CV-ul digital pe o platformă sau pe rețele sociale precum LinkedIn, YouTube, Dailymotion sau Viméo;
  • trimite prin e-mail sau prin Google Drive, Dropbox sau OneDrive dacă videoclipul este prea mare.
Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.