4 metode moderne prin care îți poți recăpăta zâmbetul fermecător

Ce înseamnă un zâmbet fermecător? O dantură sănătoasă, frumoasă și lipsită de probleme dentare. Atunci când vrei să obții un astfel de zâmbet, este bine să mergi la un medic stomatolog pentru a discuta despre tratamentul potrivit pentru tine. Stomatologia este un domeniu dinamic și în pas cu dezvoltarea noilor tehnologii. Astfel, cu ajutorul aparaturilor moderne, poți obține cel mai fermecător zâmbet, într-un timp foarte scurt. Descoperă mai jos 4 metode foarte eficiente.

  1. Protezele dentare

În ultimii ani, protezele dentare au devenit printre cele mai populare lucrări dentare atunci când ne dorim un zâmbet frumos. Acestea se aplică pe implanturile dentare, oferind confort și rezistență, datorită materialelor din care sunt realizate. Medicii stomatologi explică în articolul de pe acest site faptul că protezele dentare sunt dinți artificiali, care au rolul de a înlocui dinții naturali. Multe persoane se confruntă cu pierderea dinților din cauza bolii parodontale, o afecțiune ce afectează osul și gingia, sau din cauza unui accident. Protezele dentare ajută atât la îmbunătățirea pronunției cuvintelor, a procesului de masticație, cât și la redarea încrederii în propria persoană. Datorită noilor tehnologii din zilele noastre, protezele dentare sunt de mai multe tipuri, și anume: mobile, parțiale, totale și fixe. Aceste tipuri de lucrări protetice sunt realizate de către medici stomatologi, ce sunt specializați în protetică dentară, cu ajutorul unei aparaturi digitale moderne. Fiecare tip de proteză dentară se alege doar împreună cu medicul stomatolog, în funcție de volumul osului în care s-au introdus implanturile dentare și în funcție de fizionomia feței. Un beneficiu al protezelor dentare este acela că pot fi personalizate în funcție de nevoile fiecărei persoane, dar și de cavitatea bucală a acesteia.

  1. Coroanele dentare

Această metodă modernă de tratament este potrivită acelor persoane care se confruntă cu carii dentare, dinți fracturați, ciobiți sau deteriorați. De asemenea, coroanele dentare sunt recomandate și în cazul în care medicul a realizat un tratament de canal. Coroanele dentare sunt lucrări protetice care învelesc în întregime dintele afectat, oferindu-i o formă și o culoare exact ca a dinților învecinați. De cele mai multe ori, medicii stomatologi recomandă coroanele dentare realizate din ceramică, deoarece au aceeași culoare ca a dinților naturali. Totodată, acestea redau funcționalitatea danturii, dar și un aspect estetic frumos. Datorită tehnicilor de cimentare, coroanele din ceramică sunt foarte rezistente, ceea ce înseamnă că pot avea o durată de viață îndelungată, potrivit WebMD. O coroană dentară este indicată și în cazul unui implant dentar, imediat după ce gingia s-a vindecat. Coroana se atașează pe implant împreună cu un bont protetic, înlocuind, astfel, dintele pierdut.

  1. Aparatele dentare

Atunci când vrei să îți recapeți zâmbetul fermecător este bine să știi că aparatele dentare sunt soluții moderne care te ajută să ai o aliniere corectă a dinților, dar și o formă a mușcăturii restabilită. În ziua de astăzi, există diverse aparate dentare, de la cele clasice cu brackeți metalici, până la aparate transparente sau invizibile, care sunt neobservabile atunci când le porți. Spre exemplu, un aparat dentar invizibil se aplică pe partea interioară a danturii, astfel încât, atunci când vorbești cu persoanele din jur, acestea nu vor observa că te afli în timpul unui tratament ortodontic. În plus, aparatul dentar este recomandat la orice vârstă. Însă, este bine să mergi să discuți cu un medic stomatolog, care este specializat în ortodonție, deoarece te ajută să înțelegi care este tratamentul potrivit nevoilor tale.

  1. Fațetele dentare

Fațetele dentare sunt piese protetice realizate cu ajutorul tehnicilor moderne. Acestea ajută la refacerea danturii ce constă în corectarea dinților fisurați, sparți sau ciobiți. De asemenea, tratamentul cu fațete dentare este ideal și în cazul în care dinții sunt decolorați sau îngălbeniți. Materialele din care sunt realizate fațetele sunt biocompatibile, fiind tolerate cu ușurință de către organismul uman. Un beneficiu al tratamentului cu fațete este acela că nu se pătează de la băuturile colorate, cum ar fi: cafeaua, ceaiul verde sau vinul roșu. Ei bine, dacă îți dorești un zâmbet frumos și fermecător, este bine să discuți cu stomatologul despre alegerea potrivită a tratamentului cu fațete dentare.

Sursă poză: Pexels

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.