4 mașini au lovit un urs care intrase pe autostrada Sibiu-Deva

Urs brun fotografiat în apropiere de șoseaua Transfăgărășan, în Munții Făgăraș. Foto: Ferenc Dénes / wikipedia.org

Cu toate că e greu să nimerești pe o autostradă în România, un urs s-a aventurat pe A1, la Aciliu, în județul Sibiu, și a fost lovit de patru mașini.

Doi copii au făcut atacuri de panică.

“ISU Sibiu a intervenit de urgenţă cu un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD pe A1, km 273, Sibiu – Deva, pentru acordarea de îngrijiri medicale pentru doi copii cu stare de panică în urma accidentării unui urs de către autoturismul în care se aflau. Sunt implicate patru autoturisme”, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu.

Ursul a murit după ce a fost lovit de mașini, acesta nefiind primul accident de acest fel care are loc în regiune.

Populația urșilor din preajma Munților Carpați a crescut în România, iar autoritățile de la București au dat ordin vânătorilor să țină sub control numărul acestora, prin diferite permise de împușcare a acestora.

În România trăiesc peste 6.000 de urși bruni. Un urs poate parcurge, într-o zi, chiar și 150 de kilometri în căutare de hrană, nu de puține ori ajungând și în apropierea centrelor urbane.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.