4 lucruri simple cu rezultate complexe care îți vor îmbunătăți viața încă de mâine

Foto: Shutterstock

Când ai senzaţia că viaţa ta este una prea monotonă, cu prea puţine întâmplări despre care să povesteşti cu drag sau cu prea mult timp pierdut făcând aceleaşi lucruri repetitive de dimineaţa până seara, trebuie să ştii că schimbările chiar pot să se întâmple peste noapte.

Şi nu ai nici măcar de nevoie de o voinţă ieşită din comun: e suficient să-ţi doreşti să-ţi îmbunătăţeşti viaţa şi să faci primul pas în direcţia potrivită, chiar dacă asta înseamnă să renunţi la unele obiceiuri sau să preiei altele. Uite 4 lucruri simple care, pe termen lung, vor avea efecte benefice pentru viaţa ta.

1. Fă-ți cumpărăturile online

Cumperi câte ceva online aproape în fiecare lună și poate că păstrezi, de multe ori, bugetul pentru Black Friday. Chiar și așa, cumpărăturile online nu se rezumă doar la asta. Îți vei simplifica mult viața dacă vei opta să faci mai multe lucruri cu metodele de plată online.

Electrocasnicele și electronicele sunt bunurile cele mai comercializate în mediul online, dar hainele și încălțămintea câștigă teren, la fel și cumpărăturile de zi cu zi. Marile hipermarketuri și-au deschis porțile pentru comenzi online, poți face plata facturilor și a impozitelor tot în acest fel. Dacă vei face online măcar jumătate din plățile tale lunare, vei câștiga timp suficient pentru alte activități mult mai plăcute.

2. Schimbă câteva obiceiuri neplăcute

Nu e suficient să știi că ai obiceiuri neplăcute – unele te deranjează și pe tine, altele sunt neplăcute doar pentru cei din jur – trebuie să încerci măcar să le schimbi. Unele poate nici nu afectează pe nimeni dar, dacă te împiedică să duci o viață mai plină sau ai alternative mai bune, pot fi schimbate.

Știi că ai obiceiul să întârzii în cele mai importante momente? Pleacă mai devreme de acasă. Treci des pe la fast-food? Încearcă să gătești mai des acasă, chiar dacă asta înseamnă să mănânci zile la rând doar friptură cu cartofi la cuptor și salată. Dacă ești fumător, schimbă țigările clasice cu un dispozitiv IQOS care încălzește tutunul. Nu lasă în urma lui mirosul acela neplăcut de tutun ars și nici scrum.

3. Renunță la televizor

Cu siguranță ai printre prieteni și apropiați persoane care au renunțat deja la televizor. Nu este o schimbare atât de drastică pe cât ai crede: există alternative pentru toate cele 100+ posturi TV pe care le ai în grila de programe.

Dacă preferi filmele, abonează-te la Netflix: ai de ales dintre nenumărate filme, seriale și documentare pe care le poți vedea oricând ai chef. Dacă te uiți la știri, poți găsi informații în timp real în online, iar telefonul mobil e suficient ca să fii mereu la zi cu ultimele știri. Sport? Poți să urmărești transmisiunile importante pe tabletă sau pe smartphone, oriunde ai fi.

4. Asumă-ți mai multe riscuri

Prea puțini oameni din jurul nostru simt că au o viață împlinită. Unii își doresc mai mulți bani, alții vor o familie, alții un loc de muncă unde să meargă de plăcere (și mai mulți bani), alții doar o viață mai activă și trăită din plin.

Fiecare dintre problemele enumerate ar putea avea o rezolvare dacă îți vei asuma mai multe riscuri. Schimbă-ți cariera dacă simți că nu te îndrepți nicăieri sau dacă nu-ți place ceea ce faci. Cere-ți jumătatea în căsătorie – sau propune-i să aveți un copil. Mergi la șeful tău și solicită-i o mărire de salariu dacă știi că ești îndreptățit. Învinge-ți temerile și fă-ți cadou de ziua ta o săritură cu parașuta – sau o aventură la rafting pe Jiu, dacă nu poți să scapi de teama de înălțimi.

Aşadar, e suficient să faci primul pas – şi să continui pe drumul ales – pentru a obţine o schimbare în viaţa ta şi pentru a o trăi din plin. Tu cum reuşeşti să-ţi îmbunătăţeşti viaţa?

Sursa foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.