4 lucruri de care ai nevoie ca să fii pregătit pentru vară

vară căldură femeie caniculă vremea pe 15 zile
Foto: Bob_Dmyt / pixabay.com

A mai rămas doar o săptămână până la venirea verii, așa că indiferent cum ți-ai propus să-ți petreci timpul în lunile iunie – iulie – august, ne-am gândit să îți venim în ajutor cu o scurtă listă de lucruri de care s-ar putea să ai nevoie în această perioadă.

Fie că îți place să ieși mult în oraș sau mai degrabă din oraș – evadând în weekenduri în city breakuri europene sau la mare, fie că preferi să te relaxezi acasă, alături de prieteni, în serile caniculare de vară, pe lista noastră vei găsi idei pentru toate gusturile.

1. Dacă faci mai degrabă parte din a doua categorie, iar excursiile și ieșitul în aer liber nu sunt tocmai pe placul tău, atunci îți poți înfrumuseța zilele lungi de vară aruncând o privire pe această listă cu plăci video, dintre care unele au reduceri atractive.

O placă video performantă este o condiție obligatorie pentru toți fanii jocurilor pe calculator, însă o placă video bună nu trebuie să fie neapărat și extrem de scumpă. Prețurile din magazinele online pornesc de la 173 de lei și ajung până la peste 5.000 de lei.

2. În cazul în care știi că prietenii îți vor fi aproape mai toată vara, la o bere sau la un grătar, ai putea cumperi o ladă frigorifică. Lăzile frigorifice sunt mult mai spațioase decât orice congelator al unei combine frigorifice, așa că dacă ai nevoie de un spațiu generos pentru a ține la rece sticlele de bere, carnea pentru mici și înghețata, atunci nu ai de ce să nu îți cumperi una, în special dacă stai la casă sau dacă ai o casă de vacanță, iar spațiul nu este o problemă pentru tine.

3. În schimb, dacă ești fanul vacanțelor în locuri noi, pe care îți face plăcere să le explorezi alături de familie sau de prieteni, poți investi într-un sistem de navigație GPS pentru mașina ta. Astfel de sisteme de navigație sunt simplu de folosit și te aduc rapid la destinația dorită, pe cea mai bună rută, pe care aparatul o calculează folosind datele colectate de la milioane de șoferi.

În plus, unele sisteme de navigație vin cu o funcție specială: actualizare pe viață a hărților. Deoarece datele despre drumuri se modifică tot timpul, GPS-urile moderne te țin la curent cu tot ce e nou și vei primi cele mai recente hărți pentru toată durata de viață a dispozitivului.

4. Indiferent în ce categorie te încadrezi – sedentar sau nu – e bine să întâmpini vara cu un aparat de aer condiționat bun, care să facă față zilelor toride. Dacă îți aduci aminte, vara trecută a fost una extrem de călduroasă, iar meteorologii au emis de mai multe ori câte un cod roșu de caniculă. Temperaturile au sărit atunci de 40 de grade Celsius la umbră, așa că n-ar strica să te gândești din timp la un aparat de aer condiționat care să îți facă viața mai ușoară în următoarele 3 luni.

Foto: Bob_Dmyt / pixabay.com