4 gadgeturi atât de performante încât tehnologia lor va rezista peste ani

Trăim într-o epocă a tehnologiei, a evoluției și a vitezei. Zi de zi apar noi modele de teleoane mobile, tablete, televizoare. Atunci când achiziționăm un gadget nou, riscăm ca în doar câteva luni să nu mai facă față cerințelor pieței și aplicațiilor apărute între timp.

Specialiștii ne recomandă ca la achiziția unui nou gadget să cântărim cu atenție argumentele în favoarea alegerii unui anumit model. Prețul mic, deși atrăgător, ne poate dezavantaja pe termen mediu și chiar scurt din cauza evoluției tehnologiei.

Telefonul mobil

Telefonul mobil este principalul gadget achiziționat în ziua de astăzi. Dacă veți alege un model slab, în doar un an ați putea avea surpriza să nu mai fie compatibil cu software-urile noi care au apărut.

Din acest motiv, e recomandat să alegeți vârful de gamă, precum e iPhone XS Max, care chiar dacă e o investiție ceva mai consistentă, aveți siguranța că va face față evoluției tehnologiei pe o perioadă mai mare de timp.

Smartwatch-urile

La acest capitol lucrurile poate nu evolueaza la fel de repede precum în cazul telefoanelor mobile, însă alegeți cu atenție un model care să aibă cât mai multe funcții și compatibilitate cu telefonul.

Aceste smartwatch-uri sunt utilizate atât pentru funcții precum apelurile telefonice, agendă, sms-uri, chiar fotografii, dar și pentru monitorizarea activității fizice cu diferiți senzori pentru măsurarea mai multor parametri.

Laptopurile

La fel ca și în cazul telefoanelor mobile, la laptopuri vă recomandăm alegerea unui model de la Apple, un model cât mai aproape de vârful de gamă, în funcție de bugetul disponibil.

MacBook-urile sunt renumite pentru că au un sistem de operare mai stabil decât orice alt laptop. Mare atenție și la alegerea unui model cu placă video cât mai puternică.

Spațiul de stocare pentru documente, filme, muzică și software poate fi mai ușor updatat, așa că nu mai e o prioritate în alegerea unui model de laptop, în ziua de astăzi. În plus, soluțiile cloud prind din ce în ce mai mult teren și sunt soluția pe care ne vom baza toți, în viitor.

Televizoare

În cazul televizoarelor situația e ceva mai simplă. Toată lumea caută un ecran cât mai mare și pe bună dreptate. Orice model ați alege, e vital să aibă disponibile funcțiile smart. Fără accesibilitate la internet de pe televizor, nu vor putea fi accesate platformele video precum Netflix, HBO GO, YouTube și chiar Facebook.

O experiență de vizionare completă este dată de un televizor cu diagonală cât mai mare, însă și cu un display curbat care să acopere cât mai mult din aria de vizionare a ochiului. Nu în ultimul rând, rezoluția 4K este un ‘must-have’ în materie de televizoare.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.