4 avantaje neobișnuite pentru sănătate datorită aparatelor de aer condiționat 

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

În curând se apropie sezonul cel mai călduros din an iar utilizarea aparatelor de aer condiționat va fi la nivel maxim. Deși în ultima perioadă există tot mai multe critici aduse utilizării aparatelor de aer condiționat, există și o mulțime de beneficii mai puțin cunoscute.

Desigur, principalul beneficiu și cel mai important al unui aparat de aer condiționat constă în faptul că oferă acel confort termic în zilele cu temperaturi insuportabile. Aparatele moderne de aer condiționat au devenit din ce în ce mai eficiente energetic și se pliază foarte bine după nevoile utilizatorului. Au apărut chiar și modele de aparat de aer condiționat portabil extrem de complexe.

1  Creșterea eficienței

Poate părea surprinzător, însă există multe studii care au ajuns la aceeași concluzie că temperatura dintr-o încăpere influențează capacitatea de muncă a oamenilor. Dacă avem confort termic și eficiența de muncă crește însă dacă temperatura camerei este mare, crește disconfortul termic și scade puterea de concentrare.

În zilele de vară ne simțim mai obosiți atunci când resimțim căldura pe parcursul întregii zile.

2  Avantaje pentru sănătate

Aerul condiționat ajută la o circulație a aerului din locuință sau din birou și, mai mult, filtrează acest aer de toate particulele existente astfel că putem beneficia de un aer lipsit de particule de praf, fum, bacterii sau microorganisme și astfel se creează un mediu curat care îmbunătățește sănătatea.

3  Reducerea zgomotului

În zilele călduroase de vară, în birourile sau încăperile în care nu există aer condiționat, oamenii au obiceiul de a deschide ferestrele pentru a aerisi, lucru ce duce la creșterea nivelului de zgomot care poate fi deranjant de multe ori.

Din fericire acest lucru nu se întâmplă atunci când utilizăm un aparat de aer condiționat iar aparatul în sine este foarte silențios, modelele noi ajungând la performanțe uimitoare.

4 Aer curat

Chiar dacă utilizați un aparat de aer condiționat, puteți oricând să deschideți o fereastră dacă simți nevoia să reîmprospătați aerul. Acesta va fi filtrat într-un timp relativ scurt de aparatul de aerul condiționat iar după închiderea ferestrei temperatura va fi reglată din nou la cea ideală.

Aparatele de aer condiționat au prețuri tot mai avantajoase însă cu toate acestea reprezintă o investiție importantă și extrem de utilă pentru zilele de vară atunci când cresc temperaturile atât de mult. Un astfel de aparat îți poate schimba viața și o poate face mult mai ușoară și plăcută.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.