Atentatul din Nisa. O româncă dată dispărută a fost găsită

camion
Camionul care a intrat în mulțime. Foto: Twitter

O româncă dată dispărută în seara zilei de 14 iulie, împreună cu soțul și copilul lor, în urma atacului terorist de la Nisa, a fost idendificată printre răniții care primesc îngrijiri medicale în spitalele din zonă, potrivit Digi24. Soțul ei este în continuare dispărut.

Ieri, autoritățile au anunțat că băiatul familiei, în vârstă de 7 ani, a fost găsit la spitalul de pediatrie din Nisa.

El a fost operat la cap și la picior și este acum înafara oricărui pericol. Bunica băiatului a venit din România că să îl identifice. Potrivit unor surse, se pare că medicul chirurg care l-a operat pe băiețel este român și nu a știut  identitatea celui mic în momentul în acre a intrat în sala de operație,

Se mai precizează că dispariţia acestora a fost semnalată de familii. Autorităţile române, prin Ambasada României la Paris şi a Consulatului General al României la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea românilor disparuti, informează MAE, care precizează că în cadrul demersurilor de căutare, se menţine legătură cu Interpolul.

MAE mai transmite că pe listele oficiale de persoane decedate sau rănite nu figurează până la acest moment persoane de cetăţenie română în afară celor două persoane rănite anunţate anterior. Operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze continuă.

Ambasada României la Paris menţine legătură permanentă cu Celulă de Criză instituită la nivel interministerial la Paris, inclusiv cu Celulă de Criză activată la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusă de ministrul de interne francez.

Vă recomandăm și: 

FOTO: Asociația „Prietenii Mocăniței”/Facebook

Încă o mocăniță a fost „reînviată” în România și se bucură de un succes uriaș

biserica fortificată din biertan

Un sat din România, vedetă într-o revistă cu 30 de milioane de cititori

FOTO: Andrew Colin/Flickr (creative commons)

Imagini de poveste. Cum a ajuns România pe locul 1 în topul țărilor de vizitat în 2016