33 de oameni au murit în Rusia, după ce au băut alcool metilic

33 de oameni din orașul siberian Irkutsk au murit și alții 21 au ajuns la spital în stare gravă după ce au băut un lichid care se folosea la curățenia în baie.

Procurorii ruși au arestat două persoane care ar avea legătură cu acest caz. Lichidul, care avea la bază alcool metilic, avea aromă de Păducel, iar potrivit anchetatorilor se găsea în mai multe magazine din oraș.

De asemenea, anchetatorii ruși mai spun și că acesta a fost băut în condițiile în care pe etichetă era scris clar un avertisment. Alcool metilic este un lichid incolor, inflamabil și toxic, derivat din metan.

Și în România au fost cazuri grave de intoxicare cu alcool metilic. La începutul anului 2015, șase bărbați au murit și alții șase din comuna Dragalina, județul Călărași, au ajuns la spital în stare gravă după ce au băut un lichid cumpărat de la un consătean.

Una dintre victime a rămas complet fără vedere din cauza alcoolului metilic. „Am băut. A doua zi mi-a fost rău. Am intrat în comă. Am rămas chior toată viața, am stat 18 zile în comă la București. Nu văd absolut nimic. Noaptea ca și ziua. Nu văd nimic. Nu se mai poate face nimic”, declara bărbatul după ce a ieșit din spital, pentru Știrile Pro TV.

Avem și un caz mai recent. Libertatea relata în luna februarie a acestui an cazul a doi prahoveni care au murit după ce au consumat alcool metilic. Cei doi erau paznici într-o haltă de cale ferată și se parcă că alcoolul metilic l-au luat dintr-un vagon.

„Alcoolul metilic este o substanţă toxică care are efecte atât la nivelul aparatelor cardio vascular, digestiv şi dă tulburări nervoase şi renale. Ca simptomatologie se aseamănă cu consumul de alcool etilic, dar pe urmă dă tulburari vizuale până la pierderea vederii, accelerează pulsul, dar poate duce şi la şoc hipopolemic, tulburările nervoase fiind însoţite de cefalee, ameţeli, până la comă.

Cel mai grav sunt tulburările la nivelul aparatului renal care duc la blocarea funcţiilor renale şi, prcatic, la moartea pacientului prin acidoză metabolică”, a explicat dr. Daniel Nicolae, sef SAJ Prahova, pentru Liberatatea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.