AcasăAlegerile editorilor30 de milioane de euro pentru românii din Diaspora care vor să...

30 de milioane de euro pentru românii din Diaspora care vor să își înceapă o afacere în țară

-

Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Afacerilor Externe au deschis, ieri, 12 octombrie, apelul pentru programul ”Diaspora Start-Up”.

Schema de antreprenoriat își propune să creeze oportunități de reîntoarcere în România pentru cetățenii stabiliți în străinătate și să valorifice abilitățile dobândite de aceștia (antreprenoriale și/sau profesionale), prin deschiderea unei afaceri în țară.

Acest apel este dedicat tuturor regiunilor de dezvoltare din România, cu excepția regiunii București – Ilfov.

În prima etapă a programului, administratorii de schemă de antreprenoriat depun propunerile de proiecte în valoare de maximum 5.000.000 euro prin care se angajează să pregătească viitorii antreprenori și să le acorde acestora subvenții pentru lansarea afacerilor în țară.

Valoarea totală a Programului Operațional Capital Uman (POCU) pentru perioada 2014-2020 este de 30 de milioane de euro.

Astfel, la proiect pot participa urnizori de Formare Profesională Continuă autorizați, publici și privați; organizații sindicale și patronate; membri ai Comitetelor Sectoriale și Comitete Sectoriale cu personalitate juridică; autorități ale administrației publice locale (unități administrativ-teritoriale); asociații profesionale; camere de comerț și industrie; ONG-uri; universități; Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și instituții/ agenții/ organizații subordonate/ coordonate de acesta, cu condiția obligatorie a existenței unui parteneriat cu o entitate a românilor din Diaspora.

Propunerile de proiect pot fi depuse până în 29 noiembrie 2016.

În a doua etapă a programului, cetățenii români eligibili, care doresc să își înființeze o companie, pot accesa fonduri în valoare maximă de 40.000 de euro și pot urma programe de formare antreprenorială de tip e-learning, prin intermediul administratorilor de schemă de antreprenoriat. Sunt eligibili cetățenii români cu vârsta minimă de 18 ani, care fac dovada rezidenței sau a domiciliului în străinătate de minim 12 luni și doresc să înființeze o afacere în România.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și despre alte destinații turistice din România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Sorin Breazu
Sorin Breazuhttp://greatnews.ro/
Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.

2 COMENTARII

  1. Dar pentru cetatenii din romania.care au ramas acasa si au tinut in spate tara.ce le oferiti?cu ce ii ajutati?taxe.impozite si amenzi

  2. Nu cred ca cineva dintre romanii de rand vor avea sanse sa prinda ceva , cred ca deja listele sant facute pentru familiile si prietenii politicienilor corupti

Comentariile sunt închise.

RĂMÂI MEREU CONECTAT CU NOI

302,134FaniÎmi place
391CititoriConectați-vă
122AbonațiAbonați-vă
52FollowersFollow

CINE, CE, CUM?

Chiar vine apocalipsa fiscală? Cât este impozitul pe dividende și pe...

0
Creșterea impozitului pe dividende la 16% și a celui pe profit la 19% pare să fie una dintre măsurile asupra cărora partidele au căzut...

România și creșterea TVA. TOP 35 – care sunt țările europene...

0
Deși președintele Nicușor Dan a promis în campania electorală că TVA-ul nu va crește, mărirea taxei pe valoarea adăugată de la 19% la 21%...

Ce ministere își doresc partidele în următorul Guvern

0
PSD, PNL, USR și UDMR pare să se fi pus de acord pentru constituirea unui guvern. Social-democrații au propus să există o rocadă și...