3 trucuri prin care orele petrecute în trafic pot fi mai distractive sau utile

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Halfpoint

Un oraș mare aduce multe avantaje, dar și un important punct negativ: traficul, și, implicit, orele pierdute zi de zi încercând să te deplasezi de acasă până la birou și înapoi.

Timpul tău este extrem de prețios, iar drumurile zilnice pe străzile blocate sunt deseori imposibil de evitat. Spre exemplu, o analiză oferită de TomTom plasează capitala României pe locul cinci în lume în topul celor mai aglomerate orașe la orele de vârf. Ce înseamnă acest lucru? Stres, nervi, risc ridicat să întârzii la întâlniri importante sau evenimente speciale și mult timp pe care nu îl mai poți lua înapoi. Sau poți? Cum programul de lucru și rutina zilnică sunt foarte greu de schimbat, te poți adapta în așa fel încât orele pe care le petreci zilnic în trafic să fie mai productive decât sunt în acest moment.

3 trucuri prin care orele pierdute în trafic pot fi mai distractive sau utile:

  1. Ia în calcul mijloacele de transport alternativ

Călătoriile cu mijloacele de transport în comun sunt adesea greoaie, pot fi afectate de traficul general din oraș și nu sunt deloc confortabile. În același timp, să traversezi un oraș aglomerat cu mașina personală poate veni cu un plus de confort, dar și cu riscul de a pierde foarte mult timp încercând să găsești un loc de parcare. Te poți deplasa însă prin oraș evitând toate aceste probleme, apelând la trotinete sau biciclete electrice, accesibile și extrem de eficiente în marile orașe. Un astfel de mijloc de transport te va scăpa de problema parcării, te va ajuta să ajungi mult mai repede la destinație și în plus te va lăsa să te bucuri de atmosfera plăcută de afară, mai ales că vine și primăvara. Mai mult, seara, după muncă, poți face un mic ocol prin parcul tău preferat, înainte să ajungi acasă.

  1. Transformă blocajul în trafic în momente de relaxare

Poate părea paradoxal, dar faptul că stai o oră în trafic nu înseamnă că trebuie să te stresezi mai tare decât ar fi cazul. Oricum, mai repede de atât nu poți să ajungi la destinație, așa că e mai indicat să folosești acest timp în avantajul tău. Dacă ești la volan, poți asculta audio-books pe temele tale preferate. Dacă ești pasager sau într-un mijloc de transport în comun te poți delecta cu o carte bună, ascultând în căști ultimul album al trupei tale preferate. Pot părea idei banale, dar te vor ajuta să transformi un timp mort într-o fereastră de lectură și relaxare înainte de a ajunge la birou.

  1. Sau poți fi foarte productiv

Deseori, prima oră de muncă din fiecare dimineață este pierdută cu citirea ultimelor mailuri și punerea la curent cu ultimele evoluții ale proiectelor în care ești implicat. Poți face acest lucru chiar în timp ce te afli în trafic. Nu este la fel de comod cum ai sta la birou, dar îți vei oferi astfel o fereastră de timp utilă să te conectezi la problemele curente de la birou. Cu siguranță acest sfat nu sună deloc distractiv, dar poate fi foarte util.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Halfpoint

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.