3 Smoked Olives Island Festival 2018: Ce poți (și ce nu poți) face pe insula de pe Dunăre?

3 Smoked Olives Island Festival 2018

În perioada 25-30 iulie are loc cea de-a șasea ediție a 3 Smoked Olives Island Festival 2018, un festival de muzică electronică din România care promovează grija și responsabilitatea față de natură.

Insula festivalului este situată pe Dunăre, departe de agitația orașului, la granița dintre România și Bulgaria, mai exact, în apropierea punctului de trecere cu bacul dintre Călărași [RO] & Silistra [BG], comuna Ostrov.

Anul acesta organizatorii îi invită pe participanți la primele lecții de Stand Up Paddle, caiac canoe sau wakeboard. Mai mult, pentru cei pasionați de astronomie sau, pur și simplu pentru cei fascinați de imaginea cerului înstelat, vor avea loc observații de „stele căzătoare” în ultima sâmbătă din iulie.

Peste 40 de DJ și artiști internaționali și-au confirmat prezența la festival în ultimele două săptămăni, printre care si: Akufen (Canada), Losoul (Germania), Gescu (România), Mihai Popoviciu, Piticu (România), Zendid (Franța), Mr. Roussos (Grecia).

Line-up-ul complet sau alte detalii despre festival le găsești pe www.3sof.com.

Utilizarea paielor de plastic la 3 Smoked Olives Island Festival 2018, interzisă pe insula festivalului

Anul acesta, 3 Smoked Olives Island Festival 2018 se alătură mișcării internaționale #BeatPlasticPollution inițiată de Organizația Națiunilor Unite, în contextul în care poluarea cu plastic a mediului reprezintă una dintre cele mai grave amenințări la adresa ecosistemelor naturale. Festivalurile de muzică generează o cantitate importantă de deșeuri, inclusiv de plastic, așă ca angajamentul luat în acest an reprezintă o nouă direcție de acțiune pentru festival și anume protejarea naturii.

În acest context utilizarea paielor de plastic va fi interzisă pe insulă, tacâmurile urmând să fie produse din materiale biodegradabile. Celelalte deșeuri rezultate în urma evenimentului, precum sticlă și metal, vor fi colectate și prelucrate de un procesator local din Călărași. Anual la nivel mondial se produc peste 300 de milioane de tone de plastic, echivalentul greutății întregii populații de pe Pământ. Mai mult, cercetătorii din cadrul ONU au estimat că din anul 1950 și până în prezent peste 8,3 miliarde de tone plastic au fost produse și că peste 60% din această cantitate a ajuns în mediul natural, afectând milioane de specii de plante și animale.

3 Smoked Olives Island Festival 3 Smoked Olives Island Festival 3 Smoked Olives Island Festival 3 Smoked Olives Island Festival 3 Smoked Olives Island Festival

Teatru labirint și lecții de Stand Up Paddle la 3 Smoked Olives Island Festival 2018

Dincolo de acțiunile de protecția naturii, organizatorii pregătesc și spectacole de teatru-labirint, o formă de teatru care are la bază experiența personală a spectatorului. Astfel privitorul este invitat într-o călătorie care constă într-un șir de întâlniri bazate pe relația dintre teatru, limbajul senzorial și memoria corpului. Cei care preferă activități mai intense pot alege să ia lecții Stand Up Paddle pe Dunăre, să facă caiac-canoe, beach volley, wakeboard, totul având loc sub supravegherea atentă a instructorilor și salvamarilor.

3 Smoked Olives Island Festival 2018: Mâncarea și cazarea pe insulă

O parte din mâncarea de pe insulă este asigurată de restaurantul Simbio din București sub conceptul de Simbio pe Roti și include o gama diversă pentru toate gusturile, de la hot dogs și burgeri, până la produse vegane, dar și faimoasa ghimbirată, rețetă proprie a celor de la Simbio.

Cazarea se face la cort pe insulă sau la unitățile de cazare din apropierea acesteia. Corturile pot fi și închiriate de la organizatori la prețul de 50 lei / noapte, acestea incluzând două pături de camping și 2 saci de dormit. Cei interesați pot solicita informații suplimentare la hi@3sof.com. Prețul biletelor variază între 45 și 55 de euro, preț care include taxa de intrare, costul unui transfer dus-întors cu barca și eco-taxă. Accesul este permis doar persoanelor peste 21 de ani.

Festivalul 3 Smoked Olives Island. Muzică electronică în inima Dunării

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.