3 sfaturi utile de a încadra un pătuț pentru copii în decorul camerei

Una dintre cele mai frumoase activități pe care le pot face viitorii sau proaspeții părinți este aceea de a decora camera micuțului pentru a-l întâmpina așa cum se cuvine.

Fiecare detaliu contează în camera copilului, de la calitatea mobilei pe care o alegi, până la modul în care așezi jucăriile și obiectele necesare unui bebeluș. Dacă ești în căutarea unui pătuț pentru copii în care puiul tău să se odihnească perfect și să aibă parte de cele mai frumoase vise, iată câteva sfaturi de care poți să ții cont atunci când vine vorba de decor!

Alege patul în funcție de tematică

Un pătuț pentru copii poate fi ales aici în funcție de tematica abordată în camera micuțului. Spre exemplu, dacă alegi să păstrezi pereții în nuanța albului pur și să achiziționezi mobilă în aceeași culoare, orientează-te către un pătuț cu grilaj din lemn masiv alb sau în două culori, care să se armonizeze perfect. Sparge monotonia cu ajutorul unor draperii violet, care vor contrasta perfect în încăpere. În schimb, dacă nu ești adepta albului pentru pătuț, poți alege alte culori, cum ar fi roz, maro, albastru, bej, în funcție de sexul copilului sau de preferințe. Nu uita că dintre toate obiectele, un pătuț pentru copii are cea mai mare valoare sentimentală, așa că alege-l cu grijă.

Poziționează-l ca element central

Dincolo de utilitatea lui, un pătuț pentru copii poate înfrumuseța aspectul unei camere dacă este situat în centrul ei. După ce ai ales modelul preferat, asigură-te că îl poziționezi în așa fel încât să poată fi văzut atunci când este ușa deschisă și că nu e înconjurat de obiecte masive, care ar putea pune în pericol siguranța copilului. De asemenea, dacă vrei ca un pătuț pentru copii să poată fi reperat în orice situație, decorează-l după imaginație cu jucării și corpuri de iluminat. Spre exemplu, poți adăuga steluțe sau biluțe care strălucesc în întuneric sau jucării cu melodii pentru adormit, preferate atât de băieței, cât și de fetițe.

Ține cont de spațiul disponibil

Dacă în privința culorii și a modelului te-ai hotărât deja, un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când vine vorba de un pătuț pentru copii este spațiul disponibil în camera bebelușului. Cele mai multe modele sunt special concepute pentru a se încadra perfect chiar și într-o încăpere de mici dimensiuni, având în vedere că patul este elementul cel mai important din cameră și, prin urmare, are prioritate. Atunci când îl cumperi, optează pentru varianta direct asamblată, astfel încât să știi încă de la bun început cum îl vei poziționa. Încearcă să nu aglomerezi prea mult camera micuțului, căci vei avea nevoie de spațiu pentru mișcare, mai ales în timpul nopții. Limitează-te la un pătuț pentru copii, un dulăpior cu haine, o comodă cu cele mai importante obiecte și un fotoliu pe care să îl folosești atunci când vrei să îl supraveghezi.

În alegerea unui pătuț pentru copii deosebit, potrivit nevoilor tale, îți stă la dispoziție motorul de căutare Favi.ro, site pe care vei găsi modele pe care să le integrezi cu succes în decorul de vis al dormitorului.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.