3 polițiști și un jandarm, prinși de ANI că nu au declarat venituri de 180.000 de lei de la jocuri de noroc

poliția polițist rutieră amendă mită refuzată amenzi
Poliția. Foto: Captură YouTube

3 polițiști și un jandarm sunt acuzați de Agenția Națională de Integritate (ANI) de fals în declarații și de existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate.

Concret, ei sunt acuzați că, în total, nu au declarat venituri de 180.000 de lei (aproximativ 36.000 de euro) provenite din jocuri de noroc, anunță ANI într-un comunicat de presă.

Mihai Hongu, fost funcționar public cu statut special (agent de poliție) în cadrul Poliției Stațiunii Târgu Ocna – I.PJ. Bacău este acuzat că nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 21.104 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

Cristinel – Corneliu Scorțan, funcționar public cu statut special (subcomisar de poliție) în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, este acuzat că nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 72.771 de lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

Adrian Oprea, fost cadru militar cu funcție de conducere (comandant de pluton) în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihail Kogălniceanu” Constanța, este acuzat de ANI că nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum 42.110 de lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

Richard-Cosmin Velici, funcționar public cu statut special (polițist) în cadrul Direcției Generale de Poliție a Mun. București – Inspectoratul General al Poliției Române, este acuzat de ANI că nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum 44.086 de lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații de către cele 4 persoane.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.