3 persoane au fost ucise, iar alte 8 grav rănite, într-un atac la un festival din Germania

Foto: Captură BBC

3 persoane au fost ucise și 8 au fost grav rănite într-un atac cu cuțitul în orașul Solingen din vestul Germaniei, relatează BBC.

Atacatorul a fugit de la fața locului, iar poliția încă îl caută pe suspect. Poliția a transmis că motivul atacului nu este clar deocamdată. Victimele participau la un festival organizat cu ocazia celebrării a 650 de ani de la întemeierea orașului Solingen.

Primarul local Tim Kurzbach a declarat că cei care au fost la eveniment sunt într-o stare de „șoc, groază și mare durere”.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a transmis că „atacul brutal” de la festival i-a „șocat profund”. „Plângem oamenii cărora le-au fost smulse vieți într-un mod atât de groaznic. Gândurile mele sunt la familiile celor uciși și ale celor grav răniți”, a declarat ea într-o postare pe X (Twitter).

Faeser a completat că autoritățile „fac tot ce pot pentru a-l prinde pe făptuitor” și pentru a afla motivul atacului.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.