3 noi reguli importante anunțate de ministrul de Interne

Marcel Vela. Foto: Gov.ro

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat astăzi noi măsuri care vor intra în vigoare pe teritoriul României, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus.

1. În primul rând, mai multe persoane care ajung în țară vor fi obligate să intre în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Concret, toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri, pe cale aeriană sau rutieră, sunt obligate să intre în izolare la domiciliu timp de două săptămâni.

Măsura intră în vigoare duminică, 15 martie, la ora 21.00.

În acest moment, țările care înregistrează peste 500 de cazuri sunt următoarele: China, Italia, Iran, Coreea de Sud, Spania, Germania, Franța, Statele Unite ale Americii, Elveția, Norvegia, Marea Britanie, Suedia, Olanda, Belgia, Danemarca, Japonia, Austria.

2. A doua măsură anunțată de Marcel Vela este aceea că se suspendă organizarea și desfășurarea târgurilor de autoturisme până la data de 31 martie.

3. Cea de-a treia măsură importantă anunțată de ministrul de Interne este că Inspectoratele Teritoriale de Muncă vor începe să verifice modul în care angajatorii respectă legea care le impune să își decaleze programul de lucru, astfel încât nu toți angajații să vină și să plece în același timp de la birou.

Potrivit acestei măsuri, unii angajați pot veni de la 8, alții de la 9, 10, 11 etc, iar apoi vor pleca tot decalat de la serviciu, pentru a evita aglomerarea mijloacelor de transport în comun.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.