3 metode pentru a te deplasa fără efort în jungla urbană

hoverboard
Foto: NeuPaddy / pixabay.com

Aproape toată lumea a învățat în copilărie să meargă fie pe bicicletă, fie pe role, fie pe trotinetă ori pe skateboard. Însă odată ce am crescut, mulți am ales să ne deplasăm la serviciu cu mașina personală sau cu mijloacele de transport în comun.

Există însă și varianta de a face puțină mișcare în drumul nostru spre birou, fără să obosim prea tare: transportul electric.

Iată 3 mijloace de transport personal electric ce te vor purta în siguranță peste tot prin oraș, fie că vrei să mergi la serviciu, să îți duci câinele în parc sau să te plimbi pur și simplu alături de prietenii tăi:

1. Hoverboard-ul este distractiv și cool, dar poate fi extrem de util. Hoverboard-ul este una din invențiile ultimilor ani ce a făcut valuri în întreaga lume deoarece te poate ajuta să te deplasezi rapid pe distanțe scurte. Este economic si prietenos cu mediul, silențios și extrem de agil, se arată pe airmotion.ro.

Hoverboardul este recomandat în special pe suprafețe netede, cum ar fi aleile unui parc, holurile unui mall sau interiorul unui depozit amenajat. Hoverboard-ul este o jucărie sofisticată, dar și un mijloc de transport ieftin. Poți parcurge până la 30 de kilometri cu o singură încărcare – în funcție de model, încărcare și condițiile de mediu.

Îl poți folosi pentru a te deplasa rapid de acasă până la cea mai apropiată stație de transport, te poți mișca rapid într-un campus sau poate fi o soluție excelentă pentru cei ce trebuie să se deplaseze între diferite zone dintr-un depozit sau dintr-o hală de producție.

2. Trotineta electrică este un alt mijloc de deplasare electric foarte la modă în ultimul timp. Primul sistem de sharing de trotinete electrice din București va fi lansat pe 10 mai. În total, bucureștenii se vor putea deplasa cu 500 de trotinete electrice care vor putea fi preluate din 200 de dock-uri amplasate pe un traseu central și în aglomerările de birouri.

Un alt oraș din România, Timișoara, a introdus deja trotinete electrice în sistemul de transport în comun. Au fost cumpărate 25 de trotinete ce pot fi închiriate din 3 stații. Cele 25 de trotinete electrice, model E-TWOW, au fost produse la Craiova. O trotinetă E-TWOW are o autonomie de 30 de kilometri și poate prinde o viteză maximă de 25 km/h.

Dacă vrei să ai trotineta proprie, atunci e bine să alegi una reglabilă în funcție de înălțimea pasagerului, care să aibă eventual un sistem de pliere multiplu (inclusiv pedalele), pentru a fi ușor de transportat și simplu de depozitat. Recomandarea airmotion.ro este ca, pentru siguranța ta, să utilizezi trotineta folosind un echipament de protecție adecvat: genunchiere, cotiere, cască.

3. Bicicleta eletrică este o altă metodă de a te deplasa cu ușurință prin oraș, mai ales atunci când nu vrei să ajungi la birou obosit și asudat. O bicicletă electrică este exact ce ai nevoie pentru drumurile tale zilnice. Este ușor de manevrat, ușor de controlat și mai ales, fără pedalat, pentru că este echipată cu un motor electric acționat de o baterie pe care o poți încărca și reîncărca ori de câte ori ai nevoie.

De asemenea, există și biciclete foldabile, cu un design modern, care ocupă foarte puțin spațiu atunci când vrei să le depozitezi.

Foto: NeuPaddy / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.