3 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie dacă vrei să slăbești

slăbit
Foto: Tumisu / pixabay.com

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, prin urmare gândul nu prea ne stă la slăbit, ci mai degrabă la sarmale, cozonaci, piftie și cârnați de porc. Însă după Crăciun și Anul Nou mulți dintre noi ne propunem să slăbim, chiar și numai pentru a da jos kilogramele luate de sărbători.

Ne-am gândit să furăm puțin startul și să îți oferim câteva ponturi:

1. Dacă vrei să slăbești, un pas important pe care trebuie să îl faci este să renunți la sucurile cu zahăr. Nu îți țin de foame și un alt pericol este că nici nu îți dai seama când ajungi să bei jumătate de litru de suc pe zi sau chiar mai mult.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să înlocuiești sucurile dulci cu sucuri naturale din fructe și cu smoothie-uri pe care ți le prepari chiar tu.

Pentru acest lucru vei avea nevoie de un storcător. Unele dintre storcătoarele existente pe piață îți permit să storci nu doar fructe, ci și legume.

AICI găsești mai multe storcătoare la reducere, cu prețuri mai mici chiar și cu 48% în această perioadă.

2. Al doilea obiect de care ai nevoie atunci când te hotărăști să slăbești este un cântar de bucătărie.

AICI găsești mai multe cântare de bucătărie la ofertă, cu prețuri reduse chiar și cu peste 50%.

Alege unul mic, pe care să îl poți așeza oriunde și care nu ocupă foarte mult spațiu. Dacă nu obișnuiești să cântărești porțiile de mâncare, atunci s-ar putea ca la început să ți se pară dificil să faci acest lucru de fiecare dată când vrei să gătești sau să mănânci ceva.

Cu timpul însă te vei obișnui și vei realiza că întregul proces de cântărire nu durează mai mult de câteva minute.

Cântare de bucătărie găsești la prețuri extrem de variate: de la cele care costă aproape 200 de lei la unele extrem de accesibile, care costă doar 40 de lei.

Cum spuneam, nu ai nevoie de unul foarte complex. Important este să aibă un bol suficient de larg și de adânc pentru a putea cântări și porții de mâncare cu sos de pildă. Un alt element important este ca bolul să poată fi scos cu ușurință pentru a cântări și în alte recipiente, dacă este cazul.

Cântarul de bucătărie te va ajuta să-ți cântărești porțiile de mâncare, însă el nu poate face toată treaba.

Mai ai nevoie și de o aplicație pe telefon care să te ajute să numeri caloriile zilnice pe care le consumi. Din magazinul Play din telefon poți descărca o mulțime de aplicații precum MyFitnessPal, Calorie Counter – MyNetDiary, Calorie, Carb and Fat Counter, Calorie Counter – EasyFit Free etc. Ai o mulțime de opțiuni dintre care să alegi.

O astfel de aplicație are deja introdus conținutul caloric pentru extraordinar de multe alimente și feluri de mâncare. Doar cauți tipul de mâncare dorit (paste carbonara, de pildă), iar aplicația îți va spune câte calorii are o porție de 100 de grame. În plus, poți scana codurile QR de pe ambalajele alimentelor și caloriile produsului se adaugă automat celor consumate în ziua respectivă. Dacă vrei să mergi și mai în profunzime, aplicația îți permite să știi câte grame de carbohidrați, de proteine și de grăsimi ai consumat într-o zi.

În funcție de cât de activ ești și de cât de rapid vrei să slăbești, ea îți va construi un plan de alimentație bazat pe un număr maxim de calorii în fiecare zi. Numărul zilnic de calorii nu poate fi mai mic de 1.000, aceasta fiind limita minimă acceptabilă recomandată de medici pentru un slăbit sănătos.

Astfel, cu ajutorul cântarului de bucătărie și al unei aplicații poți calcula foarte ușor câte calorii mănânci la fiecare masă.

3. Ultimul electrocasnic de bucătărie pe care l-am inclus pe lista noastră de recomandări este un grătar electric.

Dacă vrei să slăbești, atunci ar fi bine să te împrietenești cu carnea slabă, de pui și de pește, și să renunți la prăjelile grase în ulei.

Pe un grătar electric poți prepara nu doar fripturi, ci și legume la grill: roșii, vinete, cartofi, ceapă etc.

Dincolo de faptul că aceste alimente sunt sănătoase, gustul de grătar este unul cu adevărat delicios.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.