3 lucruri care nu trebuie să îți lipsească dacă mergi cu bicicleta pe vreme rea

Foto: Arden / Flickr
Foto: Arden / Flickr

Dacă sunteți un mare pasionat de ciclism vă puteți încumeta să mergeți pe două roți și în condiții vitrege, cum ar fi vremea rea sau pe drumurile înghețate.

Cei care nu se pot despărți de bicicleta lor nici în timpul anotimpurilor reci trebuie să ia anumite măsuri de protecție. În acest articol găsiți câteva dintre accesoriile cele mai importante pentru bicicliștii de vreme rea.

Echipamentele de protecție, ca genunchierele, cotierele și o cască foarte rezistentă, sunt indispensabile pentru cei care merg pe bicicletă toamna și iarna. Genunchierele și cotierele de ultima generație sunt mai ușoare ca niciodată și oferă atât protecție, cât și flexibilitate. Aflați mai multe despre aceste accesorii pentru bicicliști aici.

Pedalatul în condiții grele are atât beneficii fizice importante, cât și mentale, îmbunătățind încrederea ciclistului.

Dacă mergeți cu bicicleta pe un drum umed, trebuie să luați în calcul o distanță mai mare de frânare. Frânarea trebuie să se facă în egală măsură pe roata din față și pe cea din spate. Aveți grijă și la marcajele rutiere, care sunt foarte alunecoase.

În ceea ce privește pedalatul în condiții de vânt, folosiți-vă de elementele care v-ar putea oferi protecție, cum ar fi gardurile sau zidurile. Dacă vântul bate din față, strângeți-vă umerii cât mai mult și apropiați-vă de ghidon, pe care va trebui să îl strângeți mai tare decât de obicei, pentru a nu pierde controlul.

Rezistența crescută a vântului va face pedalatul mai dificil, iar, în consecință, ritmul cardiac va crește, la fel ca puterea picioarelor, în timp ce mersul pe bicicletă pe ploaie vă va întâri rezistența la condiții dificile.

Dacă aveți un partener de plimbare, e important să știți că dacă mergeți în spatele acestuia, cu 30 de kilometri pe oră, veți consuma cu 18 la sută mai puțină energie. Nivelul crește la 27% la 40 de kilometri pe oră și la 39 la sută dacă sunteți mai mulți cicliști în grup.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.