3 idei ingenioase de băuturi reci pentru zilele caniculare. Sunt gata în 5 minute!

Deoarece vara este deja aici, iar în curând temperaturile vor crește tot mai mult, ajungând până la 35 de grade Celsius la umbră, am căutat câteva băuturi sănătoase și răcoritoare care vă vor ajuta să treceți cu bine peste zilele caniculare.

Toate aceste băuturi răcoritoare cu gheață sunt extrem de ușor de realizat cu ajutorul unui robot de bucătărie bun care are și funcția de amestecare, tocare și mărunțire. Cu ajutorul unui blender sau al unui robot, puteți măruți nu doar cuburile de gheață, ci și fructele și legumele înghețate.

AICI găsiți mai multe tipuri de roboți de bucătărie care vă pot ajuta să preparați un smoothie gustos și sănătos pe timp de vară.

Un smoothie este o băutură consistentă făcută din fructe sau din legume tocate și amestecate, combinate cu alte ingrediente precum laptele, iaurtul, alte produse lactate, apa, gheața sau diferiți îndulcitori (miere, sirop, zahăr).

Deoarece includ cantități importante de fructe și legume, care sunt recomandate într-o dietă sănătoasă, smoothie-urile sunt considerate băuturi foarte bune pentru sănătate. Însă e important de reținut că prea multe fructe pot duce la un consum ridicat de zahăr.

Iată 3 rețete de smoothie-uri reci, ideale pentru zilele călduroase:

1. Smoothie tropical rece cu ananas și căpșune. Această rețetă este prezentată de myrecipes.com, și se realizează extrem de rapid cu ajutorul unui blender (în doar 5 minute).

Ingredientele sunt următoarele: două cupe de suc de portocale, două cupe de căpșune înghețate neîndulcite, o cupă cu bucăți de ananas înghețate și o cupă de mango înghețat.

Toate fructele se pun într-un blender și se amestecă până în momentul în care compoziția este omogenă și nu mai are bucăți mari. Băutura rece se poate servi imediat după preparare!

2. Smoothie cu banane, căpșune și spanac

Acest smoothie verde, prezentat de incrediblesmoothies.com, este unul dintre smoothie-urile recomandate pentru începători: este delicios și este foarte ușor de realizat cu ajutorul unui robot de bucătărie.

AICI găsiți și alte produse care vă pot ajuta la realizarea unei băuturi răcoritoare delicioase.

Ingredientele necesare: 180-230 ml de apă, o banană mare descojită, 4-5 căpșune mari, proaspete sau înghețate, două cupe de spanac proaspăt și 1-2 cuburi de gheață.

Odată ce toate ingredientele sunt în blender, puneți capacul și amestecați-le timp de 30-60 de secunde, până în momentul în care smoothie-ul devine cremos și nu mai are bucăți mari de fructe prin el.

3. Smoothie din pepene galben și kiwi (fructele de kiwi au chiar mai multă vitamina C decât portocalele).

Ingredientele necesare pentru acest smoothie recomandat de goodhousekeeping.com: două cupe de pepene galben feliat, o lingură de suc de lămâie, o lingură de miere, 3 cuburi de gheață și o jumătate de cupă de kiwi feliat înghețat.

Cum se prepară: combinați într-un blender pepenele, sucul de lămâie, mierea și gheața și amestecați-le până în momentul în care devin omogene. Adăugați apoi feliile de kiwi și amestecați-le până când se rup, fără ca semințele să fie însă măcinate.

Ca să vă simțiți ca în vacanță, nu uitați să savurați smoothie-ul rezultat ca pe un cocktail: puneți-i o umbreluță și beți-l cu paiul dintr-un pahar înalt!