3 feluri în care poți utiliza șamponul nuanțator pentru un păr care atrage toate privirile

Îngrijirea părului este un subiect care privește toate doamnele și domnișoarele. Unele preferă să își vopsească părul abia după apariția primelor fire albe, în nuanța naturală, iar altele adoră să experimenteze cu tot felul de nuanțe și să își schimbe look-ul foarte des. Important este să găsești metoda care ți se potrivește cel mai bine și care îți oferă cele mai bune rezultate. Dacă ai părul vopsit și vrei să prelungești perioada până la o nouă decolorare sau nuanțare, te poți baza pe un sampon nuantator. Acesta este util și în cazul unui păr nevopsit, pentru a obține reflexii strălucitoare. În continuare, îți prezentăm trei feluri în care poți utiliza șamponul nuanțator!

Șampon nuanțator pentru blond rece și luminos

Pe cât de râvnit este părul blond, pe atât de greu este de întreținut. Dacă ai de gând să te decolorezi, trebuie să știi că va fi un proces de durată, pentru ca părul tău să nu aibă de suferit. De asemenea, va trebui să rărești utilizarea aparatelor de coafat bazate pe căldură (placă, ondulator, bigudiuri termice). Produsele profesionale pentru îngrijirea părului blond vor fi de nelipsit din rutina ta, însă toate aceste mici sacrificii vor fi răsplătite. 

Dacă îți dorești un păr blond într-o nuanță rece, știi că este destul de greu de întreținut. Pentru a evita nuanțările dese cu vopsea, astfel încât să poți proteja părul de agresiune, poți întreține nuanța de blond rece utilizând un șampon nuanțator. Pentru un aspect de blond rece, va fi nevoie să utilizezi un șampon gri, la fiecare două sau trei spălări. În cazul în care părul tău are tonuri calde, utilizează un șampon cu pigment violet sau albastru. Pentru nuanțele de galben, cel mai eficient este șamponul cu tonuri mov, iar pentru nuanțele portocalii din păr sau pentru cele arămii, utilizează un șampon albastru. 

Șampon nuanțator pentru revigorarea părului roșcat

La fel ca părul blond, roșcatul poate fi destul de greu de întreținut. Cea mai mare problemă a acestei culori este faptul că își pierde din intensitate la fiecare spălare. Dacă adori roșcatul, te-ai obișnuit deja să cureți foarte bine cada după baie, să ai doar prosoape negre și să te ferești de apa din piscine. Pentru a nu te vopsi foarte des, mai ales dacă nu ai fire albe, îți recomandăm să folosești un șampon nuanțator cu pigment roșcat. Este foarte simplu de folosit: îl aplici pe părul umed pentru câteva minute, iar apoi îl clătești. În funcție de cât de intensă dorești culoarea, îl poți utiliza la fiecare spălare sau la fiecare două-trei spălări. Suntem siguri că vei uita de vopsirea frecventă a părului și, de asemenea, vei putea să te bucuri din nou de strălucire și senzația de păr mătăsos. 

Șampon nuanțator pentru diverse reflexii

Nu în ultimul rând, trebuie să vorbim și despre utilizarea șamponului nuanțator pentru a obține reflexii. Indiferent dacă ai părul vopsit sau dacă este culoarea ta naturală, poți să te bucuri de reflexii în diferite culori. Dacă părul tău este mai deschis la culoare, acestea vor fi mai evidente. Astfel, pentru un păr blond sau cu șuvițe, poți opta pentru un șampon nuanțator roz sau roșcat. Acesta va da o tentă caldă părului și reflexii roz sau roșii, în funcție de ceea ce vei alege. Partea cea mai bună este că rezultatul nu durează foarte mult, de regulă părul revenind la culoarea inițială după una sau două spălări. 

Pentru părul castaniu sau șaten, poți obține reflexii deosebite cu ajutorul unui șampon cu pigment arămiu. Va fi o schimbare subtilă, pe care o vei observa doar în lumină puternică sau în lumină naturală, însă suntem siguri că îți va plăcea și vei primi numeroase complimente de la apropiați. 

Așadar, acestea au fost trei moduri în care poți utiliza șamponul nuanțator pentru a-ți păstra culoarea vie sau pentru a face mici schimbări. Sperăm să alegi șamponul potrivit pentru culoarea ta și pentru scopul dorit! 

Sursa foto: Unsplash