3 elevi cu medii peste 8 la Evaluarea Națională au rămas nerepartizați la liceu

rata de promovare bac 2019 repartizare liceu
Foto: olttv.ro

Trei elevi care au obținut medii peste 8 la Evaluarea Națională au rămas nerepartizați la liceu, rezultă din informațiile transmise de Ministerul Educației.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece elevii au completat prea puține opțiuni de specializări pentru repartizarea computerizată la liceu. Deși aveau medii peste 8, ei au ales doar specializări unde mediile de intrare au fost mai mari, așa că au rămas nerepartizați.

Totuși, spre deosebire de anii trecuți, în acest an nu au mai rămas nerepartizați elevi cu medii de admitere peste 9. În 2023, 4 elevi cu medii peste 9 la Evaluarea Națională au rămas nerepartizați la liceu. Cea mai mare medie a unul elev rămas nerepartizat la liceu a fost 9,45, fiind vorba despre un elev de la Liceul Teoretic Școala Europeană București.

Iar în 2022, 15 elevi cu medii peste 9 au rămas nerepartizați la liceu: 9 din București, 3 din Cluj-Napoca, 1 din Constanța, 1 din Sighișoara și 1 din Năvodari. Cea mai mare medie a unui elev rămas nerepartizat în 2022 a fost 9,57 (un elev de la Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” din Cluj-Napoca).

În 2024, au rămas nerepartizați la liceu 1.607 elevi, adică 1,42% din total. Ei vor fi repartizați în etapa următoare: sunt disponibile peste 31.000 de locuri la nivel național (dintre care 6.961 de locuri la liceu și 24.688 de locuri în învățământul profesional).

Dintre cei 1.607 elevi, 3 au medii peste 8, 29 au medii cuprinse între 7 și 8, 70 au medii între 6 și 7, 278 au obținut medii între 5 și 6, iar 1.227 au medii sub 5.

Citiți și:

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.