3 asistenți medicali, trimiși în judecată pentru luare de mită. Ce sume le-au fost confiscate

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța
Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Foto: www.spitalulconstanta.ro

Trei asistenți medicali din județul Constanța au fost trimiși în judecată la data de 12 iulie de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Cei 3 sunt acuzați de luare de mită, relatează Agerpres.ro.

Asistenții lucrau la Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanţa, respectiv la Serviciul de Medicină Legală Constanţa.

Procurorii îi acuză că, în perioada aprilie – mai 2024, au primit în mod repetat diverse sume de bani, în vederea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu. De la 2 dintre inculptați au fost ridicate sumele de 31.900 de lei, respectiv 2.200 de lei, bani pe care s-a pus sechestru.

Cei 3 asistenți au fost trimiși în judecată, unul în stare de arest preventiv, iar ceilalți 2 sub control judiciar.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.