24 de turiști s-au intoxicat după ce au intrat în piscina unui hotel de 4 stele de pe litoral

Phoenicia Blue View
Phoenicia Blue View. Foto: phoeniciahotels.ro

24 de turiști s-au simțit rău și au avut senzații de sufocare după ce au intrat în piscina unui hotel de 4 stele din stațiunea Olimp. Se pare că turiștii s-ar fi intoxicat cu clor, relatează Observator News.

Dintre aceştia, 13 persoane, printre care 7 copii, au fost transportate la spital. Alte 11 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Turiștii au acuzat stări de rău şi senzaţii de sufocare după ce au intrat în piscina hotelului Phoenicia BlueView din staţiunea Olimp, unde erau cazaţi.

În piscină se aflau peste 50 de persoane, însă nu tuturor li s-a făcut rău. Un tânăr a declarat pentru sursa citată că s-a folosit prea mult clor: „Nu puteai sta acolo, nu se putea respira. Începeau să-ţi lăcrimeze ochii.”

Reprezentanții hotelului susțin că, potrivit testelor realizate de o echipă CBRN (Serviciul Protecție Medicală împotriva agenților chimici, biologici, radiologici și nucleari) şi de la DSV (Direcția Sanitară Veterinară), apa din piscină se află în parametri optimi.

Pe de altă parte, Mohammad Murad, patronul hotelului, a declarat că, la un moment dat, în apă a ajuns mai mult clor: „Clar a fost un moment în care acest aparat automat de filtrare a aruncat o cantitate mai mare de clor, iar clorul se evoporă şi nu-ţi dai seama nici măcar după o jumătate de oră, cu toate că am luat pe loc testele.”

Un incident similar s-a petrecut în Mamaia în urmă cu aproximativ o lună, când 6 copii s-au intoxicat cu clor la piscina hotelului Alezzi din nordul stațiunii. Copiii au avut vărsături și dureri în gât și au fost duși la spital.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.