23 de tone de deşeuri din plastic, colectate în programul „Cu Apele Curate”

FOTO: MabelAmber/Pixabay.com
FOTO: MabelAmber/Pixabay.com

Organizația Mai Mult Verde a organizat o colectare de deșeuri, în Săptămâna Apelor. Astfel, au fost organizate 18 activităţi de ecologizare, în perioada 14 – 22 martie, în localităţile din apropierea Dunării şi pe râurile Siret, Bicaz, Someş, Jiu, Buzău, Olt şi afluenţii acestora, a precizat organizația într-un comunicat de presă.

Peste 30 de tone de deşeuri, dintre care 23 de tone de plastic au fost colectate, cu ajutorul a peste 1100 de voluntari, iar acțiunile de ecologizare şi conştientizare s-au desfăşurat în șase localităţi de pe Dunăre din judeţele Brăila, Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, dar şi în localităţile Adjud, Bicaz, Nicolae Bălcescu, Nehoiu, Tg. Jiu, Sf. Gheorghe şi Braşov.

„Din păcate, nu există o reţetă perfectă pentru a rezolva problema poluării apelor Dunării. Problemele sunt diferite în fiecare localitate, însă noi credem cu tărie că, prin colaborarea între autorităţi, asociaţii, grupuri de iniţiativă şi cetăţeni, putem ajunge să avem peisaje şi luciu de apă în care fauna predominantă nu este deşeul”, a declarat Marta Popescu, coordonatorul programului Cu Apele Curate.

Programul Cu Apele Curate continuă în această primăvară cu lansarea unui ghid de bune practici pentru gestionarea deşeurilor municipale pentru cele 12 judeţe riverane Dunării. Acestea vor fi distribuite în aproximativ 150 de localităţi dunărene.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.