22 de noi kilometri de autostradă au fost deschiși circulației în România

lot 4 lugoj deva
Sursa: CNAIR

22 de kilometri noi de autostradă au fost deschiși miercuri, 14 august, pe Autostrada 1 (A1), pe sectorul Lugoj – Deva, între localitățile Șoimuș și Ilia din județul Hunedoara, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4 Lugoj – Deva, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de metri aferenți lotului 3, care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă.

„Precizăm că până la recepționarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță pe cei 800 de m preluați. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale). Orice altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea Antreprenorului”, se arată în comunicatul de presă al CNAIR.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan european (Rin – Dunăre).

Pe sectorul Sibiu – Nădlac al A1, accesul se va face pe la Nodurile Ilia și Margina, iar între cele două localități, circulația se va desfășura pe rețeaua de drumuri naționale existentă.

Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 de milioane de lei fără TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

„Precizăm că pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, Consultantul nu a recomandat începerea recepției luni, 12.08.2019, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. lucrează pentru remedierea problemelor”, mai menționează CNAIR.

După deschiderea circulației pe cei 22 de noi kilometri, rețeaua de autostrăzi din România a ajuns la 829 de kilometri.