200 de copaci din Iași vor fi tăiați

Palatul Culturii din Iași FOTO: Wikimedia Commons
Palatul Culturii din Iași FOTO: Wikimedia Commons

Sevicii Publice Iași anunță că începe o campanie de toaletare și tăiere a mai multor arbori uscați din mai multe zone ale orașului. Municipalitatea transmite că fiecare intervenție a fost analizată în Comisia de ordonare a vegetației, din care fac parte reprezentanți ai Primăriei, Consiliului Local, Ocolului Silvic sau Acamdeiei Române.

„Toţi arborii eliminaţi vor fi înlocuiţi cu alţi copaci din specii foioase în următorul sezon de plantări (octombrie – noiembrie)“, se arată într-un comunicat al Primăriei Iași.

Potrivit Ziarul de Iași, în total vor fi tăiați aproape 200 de arbori și se acționează, potrivit autorităților, în urma „numeroaselor sesizări primite de la instituţii publice, societăţi comerciale şi cetăţeni, dar şi a observaţiilor făcute de specialiştii municipalităţii şi ai altor instituţii de specialitate“.

De asemenea, aceștia mai transmit că „intervențiile au avizele Agenției pentru Protecției Mediului Iași”.

Servicii Publice Iași a programat 17 intervenții în aliniamente stradale și alte câteva zeci în zone precum Centru (9 intervenții), Nicolina – CUG (10 intervenții), Alexandru cel Bun – Mircea (5 intervenții), Canta – Păcurari (5 intervenții), Tătărași (6 intervenții), Podu Roș – Cantemir – Țesătura (3 intervenții), Bularga – Frumoasa – Baza 3 (4 intervenții), Tudor Vladimirescu – Bucium (3 intervenții) și Copou (2 intervenții).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.