2 frați britanici urmăriți pentru trafic de persoane, arestați în România

Foto: Captură Twitter

Influencerul britanic Andrew Tate și fratele său, căutați de autorități pentru viol și trafic de persoane, au fost arestați în România.

Andrew Tate a postat pe Twitter un filmuleț în care o ironiza pe activista de mediu Greta Thunberg. Totul a început pe 28 decembrie, când Tate a postat pe rețeaua de socializare un mesaj scris în care îi cerea Gretei Thunberg să îi dea e-mail-ul ca să îi poată trimite o listă completă cu mașinile lui și emisiile uriașe ale acestora.

„Da, te rog. Trimite-mi lista la adresa smalldickenergy@getalife.com”, i-a răspuns activista de mediu.

În replică, Andrew Tate a postat un filmuleț în care apare îmbrăcat într-un halat Versace, în timp ce fumează un trabuc. În filmuleț apărea și o cutie de Jerry’s Pizza, cu text în limba română, iar internauții au speculat că acea cutie l-a dat de gol că este în România.

Însă britanicul scrisese că se află în România cu mai multe zile înainte, potrivit Newsweek.com. Pe 25 decembrie el publicase un clip cu Transfăgărășanul.

La scurt timp după arestarea lui, internetul s-a umplut de glume pe seama influencerului britanic.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, la data de 29 decembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

Conform procurorilor, la începutul anului 2021, 4 suspecți (2 cetățeni britanici și 2 cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy).

Ele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, control și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual. Tinerele au fost obligate să realizeze filmări pornografice.

Până în prezent au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

Cu privire la infracțiunea de viol, în luna martie 2022 o tânără a fost constrânsă să întrețină relații sexuale, în două ocazii diferite, prin violență fizică și presiuni psihologice.

Cei 4 au fost reținuți pentru 24 de ore.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Serviciului pentru Combaterea Traficului de Persoane, precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.