19 imagini care te vor face să te îndrăgostești de un sat celebru din România

    Una dintre cele mai bune vești de zilele acestea pentru turismul românesc este că drumul spre unul dintre cele mai celebre sate din Transilvania, care a fost vizitat și popularizat de Prințul Charles al Marii Britanii, va fi reabilitat.

    Cei 15 kilometri de șosea ai Drumului Județean 104L au primit pentru reparații fonduri în valoare de 19 milioane de lei de la Guvern.

    Viscri, un sat colonizat de sași, este situat în podișul Transilvaniei, în apropiere de Sighișoara. Aici există o biserică evanghelică fortificată, care este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

    Prințul Charles s-a îndrăgostit de această localitate și a deschis o fundație care a renovat biserica și câteva case în stilul tradițional. Fundația face și cursuri prin care te învață cum să renovezi casele tradiționale prin metodele vechi, astfel încât să se păstreze aspectul inițial.

    „Sunt foarte bucuros pentru că după toţi aceşti ani m-am gândit că ar fi bine să am propria mea fundaţie aici. Aşadar, sunt foarte încântat că o vom lansa astăzi, aici în Viscri, şi sper să putem folosi această locaţie pentru educarea şi dezvoltarea celor de aici şi sper să contribuim măcar puţin să ajutăm la crearea de locuri de muncă“, a spus Prinţul Charles, la deschiderea fundației, anul trecut, în vară.

    Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.