19 curiozități despre pisici pe care probabil nu le cunoști

Pisica norvegiană de pădure FOTO: Patrizia08/Pixabay.com
Pisica norvegiană de pădure FOTO: Patrizia08/Pixabay.com

Animalele de companie ne sunt extrem de dragi, chiar daca uneori avem multe de ”tras” de pe urma lor. Cu totii ne amintim chinurile unor prezente la medicul veterinar sau la o frizerie canina … Ca sa nu mai aducem aminte de deparazitare externa pisici si de micile sau marile mofturi pe care le fac la mancare. Insa, toate acestea palesc in fata bucuriei de a avea un astfel de animal.

Pisica a fost intotdeauna un animal atat de misterios si fascinant pentru om: in jurul sau s-au construit legende si superstitii si astazi multi iubitori de pisici decid sa adopte una in speranta ca poate aduce un flux de energie pozitiva. In acest articol vei descoperi povesti neobisnuite despre pisici pe care nu le cunoasteai. Lectura fericita si sa traiasca pisicile!

 1. In Rusia, o pisica pe nume Masha a salvat un bebelus abandonat intr-o cutie pe zapada, l-a incalzit cu blana si a miaunat pentru a atrage atentia trecatorilor.
 2. Noaptea, Parcul Disneyland este populat de pisici fara stapan: nimeni nu le goneste pentru ca acestea tin soarecii departe de atractii.
 3. In albumul solo al lui Freddie Mercury, lansat in 1985, se gaseste aceasta dedicatie: „Pisicii mele Jerry, dar si pentru Tom, Oscar, Tiffany si tuturor iubitorilor de pisici din lume.”
 4. Agentia Guinness World Records nu mai recunoaste inregistrarile pentru cele mai grase pisici din lume pentru a nu incuraja obezitatea la animale.
 5. Cand pisicile ii aduc stapanului lor animale moarte, acest lucru se datoreaza faptului ca ele cred ca acesta din urma este incapabil sa isi procure hrana singur: este un fel de cadou.
 6. Cand pisica clipeste catre o persoana inseamna ca are incredere deplina in ea si o considera prieten.
 7. Un fizician trebuie sa-si fi pus pisica drept coautor al unui articol, deoarece in textul sau a folosit din greseala „noi” in loc de „eu”.
 8. In unele tari, nu poti adopta pisici negre in zilele dinaintea petrecerii de Halloween pentru a evita sacrificarea si torturarea acestora.
 9. In 1879, in Belgia, pisicile erau folosite pentru livrarea corespondentei: erau inlocuite rapid cu alte mijloace.
 10. Gorila extrem de inteligenta, Koko, a fost deprimata cateva zile dupa ce a aflat despre moartea pisicii pe care cercetatorii din centru i-o dadusera de ziua ei cadou.
 11. Un studiu a aratat ca pisicile isi recunosc intotdeauna stapanul atunci cand le vorbeste, dar pur si simplu aleg sa-i ignore vocea.
 12. Doar pisicile masculi folosesc miau pentru a comunica cu oamenii.
 13. Oamenii care au pisici traiesc mai mult, au mai putin stres si au mai putine atacuri de cord.
 14. Pisica merge si alearga deplasand picioarele din fata si din spate pe aceeasi parte. Numai camila, girafa si pisica au aceasta particularitate.
 15. Pisicile urasc mirosul de portocala si lamaie.
 16. Majoritatea pisicilor albe cu ochi albastri sunt surde, cu exceptia cazului in care au o culoare diferita la celalalt ochi.
 17. Ciocolata este toxica pentru pisici.
 18. Mustatile pisicii cad periodic si cresc din nou.
 19. Inima unei pisici bate de doua ori mai repede decat inima oamenilor20.
Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.