Profesor: Ne vom întoarce la catedră când guvernanții se vor pleca în fața noastră ca în Japonia

grevă profesori
Foto: Captură Digi24 / FSLI (Facebook)

Robert Pererva, profesor de sport la Școala Gimnazială „George Enescu” din Năvodari, a declarat pentru postul de televiziune Digi24 că profesorii se vor întoarce la catedră când vor fi la fel de respectați ca în Japonia, iar politicienii se vor înclina în fața lor.

„Ne vom întoarce în școli când vine guvernantul în fața noastră cum vin demnitarii în Japonia și se pleacă în fața noastră așa”, a spus Pererva, care este și liderul de sindicat pentru școala în cauză.

Potrivit acestuia, cadrele didactice își doresc demnitate și vor continua să protesteze până când le vor fi mărite salariile: „Așa vom fi atât timp cât ei își bat joc de noi. Fiecare guvernare care a venit și-a bătut joc de noi. Nu mai rezistăm să-și bată joc de noi. Noi nu suntem asistați social.”

„Ne dorim să ni se dea demnitatea. Nu suntem ultimii în societatea asta, noi educăm oamenii. Cei de la guvernare să nu uite că ale mele colege le-au pus creionul în mână. Ale mele colege i-au învățat să citească. Acum au ajuns sus, au uitat de unde au plecat și ne marginalizează.

80% dintre colegii mei sunt nevoiți să aibă un al doilea, al treilea job. Totdeauna am avut două sau trei joburi fiscalizate. Fiscalizate, să rețină guvernanții. Și se poate verifica. Eu vreau să fiu profesor și atât. Vreau să mă duc la catedră fără să fiu nevoit ca după ce-am terminat programul să fiu la celălalt loc de muncă.

2.700 – 2.800. Plătim o chirie, plătim utilitățile, trebuie să și mănânci.

De ce ne pleacă mințile luminate? Copiii de frunte măresc PIB-ul altor țări în loc să vină aici și să ne ajute. Eu nu am văzut niciun ministru al Educației să își ia consilieri 2-3 copii din ăștia deștepți. De pe la Harvard, de pe la Stanford. Eu n-am văzut, sunt numiți numai politic.

Ne vom întoarce în școli când vine guvernantul în fața noastră cum vin demnitarii în Japonia și se pleacă în fața noastră”, a mai spus profesorul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.