150 de oameni dați dispăruți după ce un ghețar s-a prăbușit într-un baraj, declanșând inundații uriașe | VIDEO

ghețar baraj india
Foto: Captură YouTube

Zeci de oameni sunt dați dispăruți în India după ce un ghețar s-a desprins și s-a prăbușit într-un baraj, ceea ce a dus la inundații uriașe în statul Uttarakhand, aflat în partea de vest a Munților Himalaya, relatează BBC.

Barajul a cedat, iar apa s-a scurs pe o vale. Sătenii au fost evacuați, însă autoritățile se tem că 150 de persoane au murit din cauza inundațiilor.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe care surprind apele învolburate de prăbușirea ghețarului și cedarea barajului.

„A venit foarte repede, nu am avut timp să alertez pe nimeni. Am crezut că și noi o să fim luați de ape”, a declarat pentru Reuters Sanjay Singh Rana, care locuiește aproape de râul Dhauli Ganga.

Un purtător de cuvânt al poliției a menționat pentru agenția de presă AFP că au fost găsite cel puțin 3 trupuri neînsuflețite și că 150 de oameni sunt dați dispăruți.

El a adăugat că „16 sau 17” persoane sunt prinse într-un tunel.

Se crede că peste 50 dintre angajații care lucrau la baraj (numit Proiectul Hidroelectric Rishiganga) se numără printre decedați.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.