Dormitorul este un spațiu pentru odihnă și relaxare, însă de multe ori această cameră este atât de mică încât se transformă într-un loc anost, aglomerat de o mulțime de lucruri, în care nu ne mai face deloc plăcere să stăm.
În blocurile din România, cel puțin în cele construite înainte de 1989, dormitoarele sunt destul de înguste: abia încap în ele un pat dublu, un dulap și o comodă.
Din fericire, există câteva trucuri și idei care pot fi puse în practică pentru a crea nu doar impresia de mai mult spațiu, ci și o încăpere intimă, în care să petrecem timp de plăcere citind o carte, bând o cană de ceai înainte de culcare sau probând diverse haine în fața oglinzii.
Publicația online brightside.me a strâns 15 idei de amenajare a unui dormitor care, odată aplicate, vor crea o cameră de vis:
1. Perne și pleduri.
Pernele și pledurile colorate dau viață oricărei camere și nici nu ocupă foarte mult spațiu. În plus, poți schimba oricând interiorul folosind fețe de pernă diferite.
2. Așternuturi.
Așternuturile nu trebuie să fie neapărat albe. Poți folosi culori închise (ametist, mov) sau mai deschise (galben) care sunt foarte la modă în această perioadă.
3. Spoturi.
Spoturile incorporate în spatele patului creează o atmosferă intimă și se potrivesc perfect într-un dormitor mic. În plus, ele oferă mai mult spațiu de depozitare pe raftul din spatele patului.
4. Tablouri.
Agață un tablou deasupra patului pentru a da viață încăperii.
5. Ferestre mari.
Ferestrele mari vor mări și ele vizual camera și vor aduce mai multă lumină înăuntru.
6. Oglinzi.
Oglinzile contribuie la impresia că o cameră este mai mare.
Foto: atravellingmom
7. Noptiere.
Folosește noptiere mici. Le poți combina cu oglinzi.
8. Culori.
Este important să fii atent la culorile pe care le alegi pentru dormitor. Culorile vii vor înveseli camera. Ai grijă să alegi culori care se potrivesc unele cu altele.
9. Rafturi pentru cărți.
Rafturile pentru cărți sunt ideale pentru a salva spațiu. Față de o bibliotecă voluminoasă, ele ocupă mult mai puțin loc.
10. Perdele și jaluzele.
Alege perdele și jaluzele într-o culoare ce se potrivește cu restul camerei.
11. Decorații.
În loc de un pat cu tăblie decorează chiar tu peretele de deasupra. Poți folosi ghirlande de luminițe: în acest fel dormitorul va părea un loc magic.
12. Tapet cu model.
Tapetul cu un model care se asortează cu pernele sau cu așternuturile poate fi o altă modalitate de a da viață camerei și de a scăpa de senzația de înghesuială care există de multe ori în dormitoarele mici.
13. Fotografii.
Câteva fotografii alese cu grijă pot dezvălui personalitatea proprietarului.
14. Baldachin.
Dacă nu ai loc pentru un pat cu un baldachin adevărat, dar îți dorești o atmosferă de basm în dormitorul tău, îți poți amenaja un baldachin original din materiale textile care să acopere tavanul și / sau pereții.
15. Garderobă deschisă.
Garderobele cu rafturi la vedere vor crea o senzație de deschidere și de spațiu larg.
Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: