Proiect de lege: Primă generoasă și scutiri de impozite pentru tinerii căsătoriți și pentru familiile numeroase

Cerere în căsătorie Foto: Captură Youtube

Un deputat a depus un proiect de lege ”privind consolidarea statului prin susținerea creșterii demografice”, care propune prime de 15.000 de lei atât pentru cuplurile căsătorite tinere, de până în 35 de ani, cât și pentru familiile cu cel puțin trei copii.

Inițiativa legislativă, depusă la Senat de deputatul UNPR Iacob Pușcaș, se adresează familiilor numeroase. În cazul familiilor cu cel puțin trei copii, dar cu un singur părinte, prevederile legii se aplică doar în cazul în care celălalt părinte a decedat.

Sunt considerați ca făcând parte din familie și copiii adoptați, indiferent de modurile de stabilire a legăturii de filiație.

Potrivit legii, în momentul în care al treilea copil se naște în familie, aceasta va primi ”prima pentru recunoașterea contribuției aduse națiunii”.

O primă de 15.000 de lei vor primi și tinerii de sub 35 de ani care se căsătoresc. În cazul unui divorț în primii cinci ani de la căsătorie, fiecare soț va returna jumătate din primă în termen de 90 de zile de la pronunțarea divorțului.

Mai mult, propunerea legislativă prevede ca soții familiei numeroase sunt scutiți de impozitul pe veniturile obținute din salarii. Celelalte activități producătoare de venit în afara celui salarial vor fi scutite de 50 la sută din valoarea impozitului datorat.

Mama beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.

Inițiatorul legii propune ca Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale să asigure fondurile necesare pentru aceste drepturi.

Țara în care bărbații aleg puritatea până la căsătorie