14 membri ai unei secte religioase sunt acuzați de crimă după ce au refuzat tratamentul pentru o fetiță bolnavă

rugăciune mâini rugă
Foto: Godsgirl_madi / pixabay.com

14 membri ai unei grupări religioase din Australia au fost arestați și trimiși în judecată pentru crimă, după ce au refuzat tratamentul pentru o fetiță de 8 ani bolnavă de diabet și au încercat să o vindece prin cântece și rugăciuni, relatează publicația „The Guardian”.

Elizabeth Rose Struhs avea diabet zaharat de tip 1 și a murit acasă, la data de 7 ianuarie. Potrivit poliției, paramedicii au fost chemați abia la ora 17.30 a doua zi.

Părinții ei, Kerrie Elizabeth Struhs și Jason Richard Struhs, au fost arestați și trimiși în judecată pentru crimă și tortură.

Acum, alți 12 membri ai grupării religioase, cu vârste cuprinse între 19 și 65 de ani, au fost arestați pentru crimă.

Toți cei 14 au fost prezenți în ziua în care fetița în vârstă de 8 ani a murit. Ei au cântat și s-au rugat pentru ca ea să se facă bine.

Potrivit poliției, membrii sectei știau că Elizabeth era bolnavă, însă nu au dorit să îi dea copilului insulină și nici să apeleze la medici.

Gruparea religioasă era alcătuită din 3 familii.

Foto: Godsgirl_madi / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.