13 sfaturi utile pentru decorarea unei grădini

Căutați o modalitate de a adăuga ceva în plus la decorul grădinii dumneavoastră? Vreți ceva veșnic, bazat pe natură sau stilizat? Există multe lucruri pe care le puteți adăuga spațiului dvs. de locuit în aer liber pentru a-l face confortabil și primitor și pentru a vă oferi în același timp puține ore de muncă la întreținere. Iată câteva moduri de a adăuga decorațiuni de grădină în spațiul dvs. verde.

Nealterat este cel mai bine

Atunci când adăugați decorațiuni de grădină în aer liber, de la mobilier la arbuști ornamentali la statuete, ar trebui să vă orientați întotdeauna către cele mai organice produse. Când faceți acest lucru, veți permite ceva care se potrivește în peisaj, nu ceva care iese în evidență în el.

Fluxul este esențial

Dacă aveți o grădină sau un peisaj mare, puteți crea un flux în întreaga grădină sau peisaj pentru a-l face un mediu mult mai locuibil și mai organic. De exemplu, o cărare care să conducă prin grădină este importantă, deoarece oferă o modalitate de a vă deplasa prin zonă, bucurându-vă de toate priveliștile principale pe parcurs.

Nu exagerați și nu aglomerați

Supraaglomerarea unui spațiu cu prea multe decorațiuni de grădină sau chiar cu o multitudine de plante este o idee proastă. În schimb, căutați o componentă peisagistică bazată mai mult pe natură. Supraaglomerarea plantelor poate face ca acestea să moară în cele din urmă sau să acapareze întreaga grădină. Prea mult decor poate face ca aceasta să pară dezordonată în loc de somptuoasă.

Folosiți linii

Liniile de la casă sau de la bordură pot ajuta la crearea unui aspect minunat în cadrul grădinii. Linia acoperișului casei poate fi o linie care să conducă ochiul spre ceva excelent la final. Folosiți liniile pe care le aveți pentru a crea un flux pentru ochi.

Tematica adaugă farmec

Deși nu aveți nevoie de o temă specifică în tot decorul grădinii dvs., ar trebui să vă orientați spre oferte identice sau similare. De exemplu, dacă plasați o masă albă din metal sub copacii dvs. pentru a produce un loc de odihnă, asigurați-vă că scaunele care o însoțesc se potrivesc cu ea. Adăugați un gard alb sau alte decorațiuni de grădină asortate pentru a lega, de asemenea, anumite zone ale grădinii.

Aveți grijă de decorațiunile de grădină

O mare parte din aspectele din cadrul unei grădini vor avea nevoie de o anumită întreținere. Dacă vă smulgeți buruienile, nu lăsați ca acest lucru să fie umbrit de faptul că nu ați mai spălat acel postament alb de un an. Țineți la curent și cu obiectele sparte sau rătăcite. În cadrul duratei lunilor de iarnă aspre, asigurați-vă că puneți în depozit cât mai multe lucruri care pot fi sparte.

Decorarea grădinii nu se termină fără adăugarea unor articole frumoase pentru terasă

Permiteți-i să se potrivească și cu decorurile pe care le-ați creat. De exemplu, într-o zonă împădurită, orientați-vă spre un produs organic și încântător, cum ar fi lemnul de tec, pentru ca acesta să arate ca și cum ar aparține acelui loc.

Așezați câteva ghivece și jardiniere

Oferiți-le plantelor dvs. un loc frumos unde să crească. Un ghiveci adaugă farmec și caracter, iar atunci când florile dvs. încep să înflorească, veți avea parte de o frumoasă explozie de culoare.

Înveseliți-vă paturile și aleile

Iluminați-vă aleile și straturile de flori cu niște lanterne și torțe îngropate. Atunci când nopțile se apropie, această iluminare suplimentară oferă o ambianță blândă.

Luminați-vă terasa

Luminile solare sunt o modalitate ușoară de a ține întunericul la distanță. Cu o întreținere redusă și simplu de instalat, acestea sunt o alegere populară pentru iluminarea grădinilor și a zonelor de terasă.

Adăugați falsuri florale

Nu este nevoie de apă! Aceste plante artificiale îi vor păcăli cu siguranță chiar și pe cei mai vigilenți grădinari. Aceste plante adaugă verdeață și nu vor dispărea la schimbarea anotimpurilor.

Periați-vă bordurile

Este ușor să lăsați marginile gazonului să devină dezordonate și neîngrijite. O bordură frumoasă oferă o soluție ordonată, care împiedică gazonul și straturile de flori să se încurce unele pe altele.

Creați un colț confortabil

O bancă nu ocupă prea mult spațiu în grădina dvs. și creează locul perfect pentru a citi o carte, a bea un ceai sau a trage un pui de somn la soare după-amiaza.

Punctele menționate mai sus pot contribui la un decor de grădină minunat și la modă, care să fie veșnic, ușor de gestionat și un loc primitor pe care să-l numiți al vostru.