Primăvara se apropie cu pași repezi, așa că nu mai e mult până când ne vom apuca de curățenia de primăvară. Chiar dacă o să avem ceva de muncă, întreaga organizare nu trebuie să fie o corvoadă: important este să găsim acele idei simple care ne fac viața mai ușoară, fără să aibă costuri mari.
Cum bucătăria ocupă un loc într-adevăr important în casele noastre, poți începe curățenia de primăvară prin organizarea ei. Publicația realsimple.com oferă o mulțime de idei simple, rapide și frumoase prin care poți face o schimbare în bucătăria ta la început de primăvară.
1. Aranjează broșurile și cărțile de gătit pe niște rafturi, ca să le ai tot timpul la îndemână atunci când vrei să te apuci de gătit. Ai grijă însă să nu le pui aproape de aragaz, de cuptor sau de frigider deoarece căldura și umiditatea le pot deteriora.
2. Atârnă mănușile pentru gătit, șorțurile și prosoapele pentru vase în cuie speciale sau în mici cuiere. Dar ai grijă să nu le ții prea aproape de aragaz.
3. Organizează-ți ustensilele de bucătărie pe categorii, dar și în funcție de frecvența cu care le folosești. De exemplu, dacă folosești mixerul o dată la două luni, nu ai de ce să ții acest aparat pe cel mai de jos raft sau în primul sertar de la bufet. Depozitează-l mai sus sau mai în spate, astfel încât să nu dai mereu peste el. Ține la îndemână vasele pe care le folosești zi de zi.
4. Aranjează-ți electrocasnicele din bucătărie astfel încât să câștigi cât mai mult spațiu. De pildă, îți poți așeza cuptorul cu microunde pe frigider, pentru a economisi spațiu. Dacă te gândești să îți înnoiești aparatura din bucătărie, elefant.ro are o serie de reduceri foarte interesante la electrocasnice mari, de la aragazuri, plite incorporabile și cuptoare cu microunde la hote și mașini de spălat vase.
Aici poți vedea și alte produse din magazinul online.
5. Păstrează pungile din plastic și hârtia de împachetat într-un sertar în apropiere de frigider ca să le ai la îndemână atunci când vrei să depozitezi mâncarea rămasă.
6. Atunci când nu le utilizezi pentru a păstra mâncarea, aranjează cutiile din plastic într-un sertar încăpător. Nu le ține închise, ci desfă-le capacele și pune-le una într-alta, în funcție de mărime (ceva în genul păpușilor Matrioșka).
7. Nu amesteca tacâmurile în sertar dacă nu vrei să bâjbâi atunci când cauți o lingură și găsești numai furculițe. Împarte sertarele în mici „incinte” (pe piață există suporturi metalice care au exact această funcție) în care să ții furculițele, lingurile, cuțitele, lingurițele etc.
8. Dacă ești pasionat/ă de design și îți place să te joci puțin cu culorile, atunci poți să îți schimbi vesela și să cumperi farfurii, tigăi, oale, ustensile și aparate de bucătărie care să se asorteze unele cu altele: pot avea toate o singură culoare, nuanțe / tonuri din aceeași gamă sau, de ce nu, pot avea toate culorile curcubeului.
9. Dacă ai o casă spațioasă, atunci ai putea să investești într-un cărucior care o să te ajute să transporți vasele grele din bucătărie în sufragerie sau în living. Se va dovedi util mai ales atunci când ai mulți invitați la masă!
10. Stabilește-ți un spațiu în apropiere de aragaz în care să ții toate oalele și tigăile pe care le folosești atunci când gătești.
11. Grupează mâncarea pe categorii – recomandarea se aplică atât pentru mâncarea din frigider (legume, fructe, lactate, carne), cât și micilor recipiente pe care le ții pe rafturile bufetului (cutiuțe cu mirodenii, ceaiuri, îndulcitori etc).
12. Pentru a nu lăsa listele împrăștiate peste tot, de la bufet la ușa de la frigider, găsește un spațiu pe perete pe care să lipești toate aceste hârtii cu informații, de la numere de telefon la liste cu lucrurile pe care le ai de făcut într-o zi. Tot aici poți să atârni și calendarul.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: