10.000 de euro de la stat pentru tinerii români. Încep înscrierile!

antreprenor

Foto: Nutdanai Apikhomboonwaroot / freedigitalphotos.net

Românii cu vârste sub 35 de ani care vor să înceapă o afacere pot primi, de la stat, o finanţare de până la 10.000 de euro.

Cererile pentru această finanţare se depun până la 10 martie, iar doritorii trebuie să se grăbească, pentru că bugetul maxim alocat acestui program este de 21 de milioane de lei.

Prin intermediul programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor, tinerii antreprenori vor beneficia de o finanțare nerambursabilă, reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro echivalentul în lei, din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri.

Pentru restul sumei, ei vor trebui să facă  dovada surselor de cofinanţare, arată mediafax.ro. Astfel, dacă aveţi, să zicem, doar 2.000 de euro la dispoziţie, mai puteţi primi de la stat încă 2.000.

Mai mult, beneficiarii vor fi scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată.

Mai multe detalii despre program pot fi consultate aici.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.